23948sdkhjf

Stor møbelproducent holder top-, men ikke bundlinje

Ugunstige valutakurser og råvarepriser udhulede Bolias resultat i sidste regnskabsår

1,3 mia. kr. omsatte det Lars Larsen Group-ejede Bolia for i sidste regnskabsår, som afsluttedes med udgangen af august. Det er omtrent samme omsætning som sidste år. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Lars Larsen Group.

Alle nøjagtige regnskabstal har Bolia International A/S ikke offentliggjort, da Lars Larsen Groups selskaber har for vane at offentliggøre afsluttede regnskaber sent og samlet. Der udsendes imidlertid pressemeddelelser angående regnskaberne løbende, og det har man i Bolias tilfælde gjort nu.

I pressemeddelelsen offentliggøres kun omsætningsresultat og primært driftsresultat. Og netop Bolias primære driftsresultat er negativt for første gang i 13 år.

5,6 mio. kr. tabte man i 2022/23 på at drive virksomheden Bolia International A/S. Året før var fortjenesten før skat og finansielle omkostninger 50 mio. kr., og 20/21 var den på hele 96 mio. kr.

Valutakurstab og stigende råvarepriser angiver Bolias topchef som forklaring på det beskedne, men negative resultat af den primære drift.

”Vores årsresultat er primært blevet negativt påvirket af et stort valutakurstab på grund af de svage norske og svenske valutaer og stigninger i råvarepriserne, som vi har valgt ikke at videreføre fuldt ud til vores kunder,” udtaler Bolias administrerende direktør Lars Lyse Hansen i pressemeddelelsen fra Lars Larsen Group.

Bolia tæller i dag omkring 80 designbutikker i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Belgien, Holland, Schweiz, Østrig, Luxembourg, Spanien og Frankrig samt webshops i yderligere 30 lande. Hertil kommer en betydelig B2B-aktivitet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109