23948sdkhjf

Dansk køkkenkæmpe bløder omsætning og reducerer medarbejderstaben

TCM, som blandet andet står bag Svane, Tvis og Aubo, har reduceret den administrative stab med 20 mand

Af en selskabsmeddelelse fra TCM fremgår det, at virksomheden har reduceret den administrative medarbejderstab med 20 personer.

”For at afbøde virkningen af det svagere marked har vi gennemgået vores omkostningsbase på alle områder for at sikre, at koncernen kan forbedre driftsmarginerne fremadrettet. Som et resultat af dette har vi i november 2023 yderligere reduceret vores funktionærstab med 20 fuldtidsansatte,” skriver TCM i en selskabsmeddelelse.

I forrige måned offentliggjorde TCM nedslående tal for tredje kvartal, og de bekræftes nu endeligt af TCM Group, hvor Torben Paulin er topchef.

Blandt andet bekræfter TCM, at man i hovedsædet i Tvis ved Holstebro har begået en regnskabsfejl til en værdi af 6,6 mio. kr. I årets to første kvartaler har man ved en fejl byttet om på, hvad man i budgettet for 2023 forventede at tjene, og det man rent faktisk tjente på såkaldte transitindtægter. 

Det er indtægter fra produkter, som leveres med TCMs køkkener og badeværelser, men som ikke produceres eller indkøbes af virksomheden.

Derudover er TCM i seneste kvartalsrapport nået frem til, at driftsoverskuddet i 2023 efter al sandsynlighed bliver omtrent det halve af, hvad man forventede ved begyndelsen af året. I stedet for at tjene 100 mio. kr. før skat, er TCM nu landet på 50 mio. kr. for regnskabsåret 2023.

Bemærkelsesværdigt er det også, at selvom TCM tilkøbte køkkenproducenten Aubo i juni 2023, så har omsætningen fra TCM plus Aubo i tredje kvartal ikke kunne måle sig med TCMs omsætning i samme kvartal i 2022, hvor Aubo endnu ikke var en del af TCMs toplinje.

- I 3. kvartal steg den underliggende bruttomargin svagt sammenlignet med 2. kvartal, drevet af et forbedret salgsmix på grund af AUBO-opkøbet, hvilket dog ikke var nok til at opveje den negative effekt fra det lavere salg, udtaler TCMs topchef Torben Paulin i selskabsmeddelelsen fra TCM-gruppen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079