23948sdkhjf

Dansk leveret træ vinder hæder på svensk hjemmebane

I sidste uge blev træbyggeriet Lanternen kåret til årets byggeri i Danmark. Nu har Cederhusene i Stockholm fået samme hæder i Sverige, og danske Frøslev har leveret træ til byggeriet

Prisen for Årets Byggeri 2023 er blevet uddelt i Sverige, og den gik til det nyopførte lejlighedskompleks Cederhusen i Hagastaden, som er et af verdens største træhusprojekter. Hagestaden er en bydel i Stockholm.

Set med danske øjne er det bemærkelsesværdigt af to årsager. For det første er årets danske byggeri også et stort træbyggeri. Lanternen, som ligger på Esbjerg Havn, blev i sidste uge kåret til årets danske byggeri af Wood Supplys søstermedie Licitationen. For det andet er årets byggeri i Sverige halvt dansk.

Facaden på det nye lejlighedskompleks i Stockholm er nemlig beklædt med træ fra danske Frøslevs projektselskab i samarbejde med Moelven i Sverige.

- Det er naturligvis en stor ære, at vi har været involveret i Årets Byggeri i Stockholm, og vi er stolte over at have sat et så markant aftryk på byggeriet. Men vi er mindst lige så begejstret over, at et træbyggeri nu har vundet Årets Byggeri, siger Thomas Lindner produktudvikler og produktspecialist hos Frøslev i en pressemeddelelse.

Frøslev har leveret 18.000 kvadratmeter træ til Cederhusen i form af canadiske cedertræ-spån. Det fremstilles af store cedertræsblokke, der skæres i kileform. Kendetegnende for canadisk cedertræ er dets lange varighed og minimale vedligeholdelse, og derfor er denne træsort ifølge Thomas Lindner Nielsen oplagt til facader.

- Canadisk cedertræs naturlige modstandsdygtighed betyder, at risikoen for råd, svampe- og insektangreb er minimal, og så er det bare en ekstremt holdbar og næsten vedligeholdelsesfri træart med en dokumenteret funktionstid på mindst 50 år. Derfor er der i Skandinavien, hvor vejret ofte er blæsende og vådt, en lang tradition for brug af canadisk cedertræsspån på både tag og facade, lyder det fra Thomas Lindner Nielsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125