23948sdkhjf

Corona-lukket snedkervirksomhed er genopstået med stærk bundlinje

Messeleverandøren L. J. Expogate A/S måtte lukke virksomheden under corona, fordi al messevirksomhed stoppede. Virksomheden genopstod hurtigt, og det med en stærk bundlinje

Da samfundet blev corona-lukket i foråret 2020, tog L.J. Expogate et ordentligt hug. Den fynske virksomhed fra Årslev lever af at bygge messestande, og fra den ene dag til den anden var der ingen messer at bygge stande til.

-Vi var lige blevet færdige med at stille op til en messe for tømrere og murere i Fredericia, da Mette lukkede landet. Vi vidste ikke, hvor lang tid det ville vare, så vi lod det stå i nogle uger, inden vi pillede det ned igen. Vi havde ikke noget at lave, så vi gik og ryddede op på lageret for at få tiden til at gå, fortæller virksomhedens direktør Poul Erik Pedersen til fyens.dk.

Det endte med, at man måtte lukke virksomheden tilbage i 2020, for virksomheden faldt mellem to stole og kunne ikke få støtte fra covid-hjælpepakkerne. Nedlukningen var imidlertid velordnet, og alle leverandører fik de penge, som de havde krav på.

L J Expogate A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 2,6 2,3
Resultat af primær drift 0,8 0,7
Resultat før skat 0,6 0,4
Årets resultat 0,5 0,3
Balancestatus 4,0 4,2
Egenkapital 0,9 0,4
Kilde: CVR

Virksomheden er for længst genopstået med samme medarbejdere og samme kunder. Og det går godt for genopstandne L.J. Expogate i Årslev. Faktisk så godt, at snedkeriet som en af de få virksomheder i branchen tjener flere penge i 2022/2023, end virksomheden gjorde i 2021/2022.

64 pct. er bundlinjen forbedret med i år, således der står en meget lille halv mio. kr. på bundlinjen i fem-mandsfirmaet. Året før stod der en meget stor kvart mio. kr. samme sted.

En af årsagerne til bundlinjeresultatet i år er, at man har formået at halvere virksomhedens finansielle omkostninger i en periode, hvor renterne ellers stiger. Og så tyder en stigende bruttofortjeneste også på, at ordrebogen har været tykkere, og det samme har bunken med fakturaer.

I øvrigt ser virksomhedens direktør Poul Erik Pedersen gerne, at virksomheden vokser i fremtiden, for som han siger, ”der er plads til, at vi kan være lidt flere folk”.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126