23948sdkhjf

Dinesen leverer beskedent resultat

Jels Savværk Holding ApS står bag Dinesen, og virksomhedens fortjeneste er faldet 

Dinesen er kendt for sine eksklusive plankegulve. I dag offentliggjorde holdingselskabet bag Dinesen regnskab. Det selskab hedder Jels Savværk Holding ApS, og savværket selv har rødder tilbage til 1898. Som navnet hentyder, så ligger virksomheden lige midt i trekanten mellem Kolding, Haderslev og Ribe i Jels. 

Selvom bruttofortjenesten i selskabet kun er faldet med fem procent fra 87 mio. kr. til 83 mio. kr. mellem dette års og forrige års regnskab, så er årets resultat i samme periode faldet fra 7,4 mio. kr. til 1,3 mio. kr. Det svarer til en resultatreduktion på 83 pct.

Finansielle omkostninger har spillet en rolle for det reducerede resultat. I år betalte Jels Savværk Holding 1,5 mio. kr. for at finansiere forretningen, hvorimod man foregående år tjente 1,1 mio. kr. på finansielle aktiviteter. Personaleomkostningerne har man holdt næsten i ro i det forgangne år, idet de er steget med knap 300.000 kr. ud af samlede personaleomkostninger på 66,5 mio. kr.

JELS SAVVÆRK HOLDING ApS
Regnskabsår 22/23 21/22
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 82,5 86,8
Resultat før finansielle poster 3,8 8,5
Årets resultat 1,3 7,4
Balancesum 269,6 259,8
Egenkapital 114,8 116,5
Kilde: CVR

Som mange virksomheder i denne periode tilskriver Jels Savværk ApS det beskedne resultat internationale forhold. Således hedder det i ledelsesberetningen, at ”koncernen i regnskabsåret har set en afmatning på flere markeder pga. de udfordrende geopolitiske forhold. Årets resultat er derfor lavere end forventet, men anses for tilfredsstillende.”

Derudover fremhæves det i regnskabet, at Dinesen Gulve har fået forstærket direktionen. Her er tale om Tine Kaspersen, som den 14. august overtog direktørposten fra Dennis Stokholm. Da Kaspersen blev præsenteret som ny direktør, udsendte Dinesen en pressemeddelelse med overskriften "Dinesens vækstrejse skydes i gang med ny CEO". Således må mere voluminøse regnskabstal kunne forventes fra Dinesen og Jels Savværk Holding ApS i fremtiden. 

Tine Kaspersen har en fortid hos arkitektfirmaet BIG, hvor hun tilbragte otte år i forskellige roller, inden hun i 2020 skiftede til posten som direktør i advokatfirmaet Horten. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079