23948sdkhjf

Rolls-Royce og ung dansk designmøbelproducent i samme liga

Stifter af og frontkvinde for Intarsia Furniture Nanna Aakjær Jørgensen stod i denne måned ved siden Rolls-Royce’er i Grosvenor House i London

I Aabybro i Nordjylland har Nanna Aakjær Svendsen genoplivet Jørgen Aakjær Jørgensens design. Jørgen Aakjær Jørgensen er Nanna Aakjær Svendsens morfar, og han var i sin tid en brancheanerkendt møbelsnedker, men produktionen af Jørgen Aakjær Jørgensens møbler stoppede med hans aktive virke. 

Det har Nanna Aakjær Svendsen lavet om på. Først stiftede hun en lille virksomhed med hendes forældre i ryggen for at genoptage produktionen af hendes morfars møbler. Virksomheden fungerede, og siden november sidste år har Nanna Aakjær Svendsen selv været ejer af virksomheden og gjort produktion af morfarens designmøbler til en realitet.

6. oktober stod Nanna Aakjær Svendsen i Grosvenor House i London ved siden af funklende Rolls-Royce’er. Det gjorde hun, fordi blevet inviteret til at bidrage til bogen ”Strive for Perfection - Celebrating 20 Years of Goodwood."

Det er rimeligt at kalde det en luksus-publikation. ”En smuk indbunden publikation, som går på opdagelse i arven fra verdens mest berømte navn indenfor luksusbiler, Rolls-Royce,” skriver St. James House, som står bag udgivelsen.

I bogen er Rolls-Royce selvfølgelig beskrevet i detaljer, men det berømte bilmærke er flankeret af designprodukter, som ikke gør Rolls-Royce til skamme, og det er her Nanna Aakjær Svendsen og Intarsia Furnitures fra Aabybro kommer ind i billedet.

Intarsia Furniture og Nanna Aakjær Svendsen blev nemlig ikke bare inviteret til at bidrage til publikationen, hun blev også inviteret til at præsentere hendes produktion af morfarens møbeldesign i den britiske hovedstad. 

- Det er ikke alene en stor ære at blive præsenteret som en 'best in class'-virksomhed, men det er også en stor ære at blive anerkendt for vores kvalitet. Det var en stor oplevelse at stå i så storslåede lokaler, med yderst professionelt service omringet af smukke biler og eksklusive brands. Alt var gennemført til fingerspidserne, siger Nanna Aakjær Jørgensen til Wood Supply.

For at indplacere det hele på rette niveau, bør det nævnes, at Grosvenor House oprindeligt var et af de største byhuse i London, og i det boede Hertugen af Westminster og hans familie. Men efter 1. Verdenskrig fraflyttede familien. Det var for dyrt at opretholde husholdningen, og så blev det store hus solgt, revet ned og i stedet blev luksushotellet Grosvenor House bygget. Det var her Nanna Aakjær Svendsen præsenterede hendes morfars møbler. Ved siden af historiens mest luksuriøse biler, forstås.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078