23948sdkhjf

Livet efter en konkurs: Ikonisk køkkenproducent genopbygger salgsnetværk

Hanstholm Køkken lukkede 8 ud af 11 butikker i forbindelse med en konkurs. Nu er virksomheden rekonstrueret, oprydningen slut og første nye forhandler af Hanstholm Køkken åbner

Nu åbner den første nye Hanstholm Køkken-butik, efter køkkensnedkerfirmaet gik konkurs og genopstod i begyndelsen af februar, men denne gang bliver Hanstholm Køkken forhandlet efter en anden model end den, der var med til at skabe problemer for virksomheden i første omgang.

Før konkursen i februar ejede Hanstholm Køkken i alt 10 butikker plus et showroorm i Vildsund, og derudover forhandlede tre selvstændige køkkenbutikker i Aalborg, Frederikshavn og Svendborg de vestjyske snedkerkøkkener. Efter konkursen og opkøbet af konkursboet var kun de selvstændige forhandlere og Hanstholm Køkkens showroom og butikkerne i landets to største byer tilbage. Otte butikker var solgt fra.

Og den første nye Hanstholm Køkken-forhandler siden Hanstholm Køkkens genopståen bliver en selvstændig forhandler uden for Hanstholm Køkkens organisation.

- Vi føler, at den bedste model er, at det er driftige iværksættere, som driver deres egen forretning, men med hjælp og støtte fra Hanstholm Køkken i Vildsund, siger salgs- og marketingchef Steen Moss Christensen til Wood Supply.

- På lang sigt er vores mål, at Hanstholm Køkken skal sælges fra forhandlerdrevne butikker. Tanken er, at forhandlere med indgående lokalkendskab og ansvar for eget salg skal opnå de bedst mulige forretningsbetingelser i et tæt samarbejde med Hanstholm Køkken.

Et godt match

Claus Finderup Nielsen hedder manden bag den første nye butik, som er i overensstemmelse med Hanstholm Køkkens langsigtede detailstrategi. Og Claus Finderup Nielsen har forstand på den forretning, han er ved at bygge op. 25 års erfaring har han fra køkken- og møbelbranchen. Hanstholm Køkkens ry som snedkerarbejde af høj kvalitet tiltaler den nye butiksejer.

- Køkkenerne produceres på eget snedkeri i Thy, hvor de stolte håndværkstraditioner holdes i hævd, siger Claus Finderup Nielsen som optakt til åbningen af butikken i Hellerup i slutningen af november.

- Kendskabet til brandet er samtidig højt, og vi deler de samme værdier om at gøre sig umage og sætter fokus på æstetik og høj kvalitet.

At Claus Finderup Nielsen og Hanstholm Køkken har fundet sammen om en ny forretning i Hellerup, er ikke en tilfældighed. Hos Hanstholm Køkken udtrykker Steen Moss Christensen både tilfredshed med den nye lokation, og at det er Claus Finderup Nielsen, som skal være den nye Hanstholm Køkken-forhandler.

- Vi ønsker igen at være landsdækkende med butikker i de vigtigste områder. I mange år har vi solgt køkkener til nordsjællandske kunder, og Hellerup er derfor en hjørnesten i fremtidens strategi, siger salgs- og marketingchef Steen Moss Christensen til Wood Supply.

- Specielt er vi glade for at få en dygtig og professionel køkkenmand som frontfigur for vores fremtidige position i Nordsjælland.

Det går godt i Vildsund

Det gav genlyd i branchen, da Hanstholm Køkken lukkede og slukkede. Hanstholm og Vesterhavskyst rimer på mådehold og soliditet, og alligevel måtte virksomheden dreje nøglen om i begyndelsen af februar.

Villy Jæger slog til, da han blev tilbudt at købe konkursboet. Jæger er kender af branchen som tidligere indehaver af Nettoline, Skab Selv, Kitchn, Biga og Boform. Derudover står Villy Jæger for indeværende bag 2LP, som producerer butiksinventar.

I dag er Jæger majoritetsejer af Hanstholm Køkken, og siden da er stemningen blevet en anden i Vildsund. I begyndelsen af sidste måned kunne virksomheden fortælle, at den havde fået en ordre på 150 nye køkkener på Malta. Det sjove ved den historie er, at det er virksomheden selv, som har sat køkkenerne op for 30 år siden.

Når man afslutningsvis spørger salgs- og marketingschefen hos den nordjyske køkkenproducent, hvordan det i dag går i Vildsund, får man et aldeles vestjysk svar til at ringe af på.

- Det går ikke så ringe endda. Vi kan ikke nå mere inden jul, og vi har fuldt tryk på produktionen. Jeg er faktisk ved at skrive en mail ud til vores forhandlere om, at hvis de skal have lavet det mindste inden jul, så er det absolut sidste chance nu, siger Steen Moss Christensen, før han høfligt siger farvel.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098