23948sdkhjf

Nye tal: Denne salgskanal klarer tiden efter covid bedst

Møbelforretninger af mursten håndterer tiden efter covid langt bedre end webshops

Fredag offentliggjorde Danmarks Statistik nye tal for detailsalget, og samlet var det en regnvåd, efterårsagtig affærer. Præcis samme mængdesalg som i sidste måned og en smule dårligere end samme periode forrige år. Samlet er detailsalgets mængdeomsætning tilbage på samme niveau som før covid, og det har detailsalget været siden fjerde kvartal af 2022.

Neden under det samlede detailsalg er der variation. Fødevarer og beklædning er begge gået tilbage med 2,6 pct i september sammenlignet med august. Samlekategorien ”andre forbrugsgoder”, herunder møbler, er gået 2,9 pct. frem.

Også fredag offentliggjorde Danmarks Statistik salgstal på brancheniveau, herunder salg i fysiske møbelforretninger, møbel-webshops og byggemarkeder. Nyeste offentliggjorte tal er fra august.

Møbelforretninger af mursten holder sig i de to første måneder af tredje kvartal 2023 på mængdeindeks 96 i forhold til før-covid-året 2019, og tendensen er opadgående. I august isoleret lå møbelforretninger på indeks 98 i forhold til 2019. Hvis en møbelforretning før covid solgte 50 spisebordsstole om måneden, så sælger den 49 stole nu.

Internetsalg af møbler og husholdningsartikler går derimod markant tilbage, ikke bare i forhold til perioden under covid, men også i forhold til perioden før. I ingen måned af 2023 har internethandlen med møbler og husholdningsartikler været over et mængdeindeks på 81 i forhold til ankermåneden januar 2019.

I august lå internetsalget af møbler og husholdningsartikler på indeks 77 i forhold til januar 2019. Opgjort i spisebordsstole betyder det, at hver gang en møbel-webshop solgte 50 stole i januar 2019, så sælger den 11,5 færre i dag.

Samlet viser de nye detailhandelstal fra Danmarks Statistik, at byggemarkeder endnu klarer sig bedre end detailhandlen som helhed. Tendensen er dog for nedadgående. Både fysiske møbelforretninger og salg af boligtekstiler fra fysiske forretninger klarer sig en smule dårligere end detailsalget generelt, dog ser omsætningsfaldet efter covid ud til at være bremset. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063