23948sdkhjf

Mere hæder til træbyggeri: Kronprinsparret besøger Esbjergs ikoniske vartegn

I næste weekend besøger Deres Kongelige Højheder Esbjergs nyligt prisbelønnede maritime center

Maritimt Center modtog i forgårs træprisen Danish Wood Award 2023, og bygningen har tidligere modtaget den internationale IOC IPC IAKS Architecture Prize. Nu får byggeriet også royalt besøg.

Deres kongelige højheder kronprins Frederik og kronprinsesse Mary besøger den 4. november byens nye træbygning. Bygningen er hastigt ved at blive et nyt arkitektonisk vartegn for Esbjerg.

- Vi er meget beæret over, at Kronprinsparret besøger Maritimt Center, fortæller Lars Bisgaard fra Esbjerg Roklub, der er talsmand for Maritimt Centers brugerråd.

- Vi er meget stolte og ydmyge over stedet, der er blevet både smukt og anderledes end noget andet, og ikke mindst er det et sted, der fungerer for os, uddyber Lars Bisgaard.

Maritimt Center blev indviet i januar dette år og er hjemsted for vandsportsklubber, bådopbevaring, træningsfaciliteter og et stort værksted. Samtidig danner bygningen anker- og mødepunkt for byens maritime foreningsliv.

Onsdag blev det offentliggjort, at bygningen vinder dette års Danish Wood Award, og priskomiteen fremhævede i den sammenhæng det nye centers stærke arkitektoniske fremtoning.

- Bygningen er en arkitektonisk perle, der i sit formsprog tager udgangspunkt i skibsbyggeriet. Man genkender spanderne og klinkbeklædningen. Materialerne er brugt optimalt i forhold til husets funktioner og det barske vejrlig, sagde formand for Danish Wood Award Mikael Koch i forbindelse med pristildelingen.

Den 4. november er Musikhuset Esbjerg og Esbjerg Kommune værter for Kronprinsparrets Priser, som er en begivenhed, hvor markante indsatser inden for kunst, kultur og socialt arbejde hædres, og derfor er kronprinseparret på besøg i det sydvestjyske offshore-centrum.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.108