23948sdkhjf

Færre elever er startet på en erhvervsuddannelse efter sommerferien

Der er 3 pct. færre end sidste år, der er startet på en erhvervsuddannelse, skriver ministerium

Færre elever startede på en erhvervsuddannelse efter sommerferien sammenlignet med året før.

Det viser nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Konkret er der 5 pct. færre, der er startet på en erhvervsuddannelse i forhold til sidste år.

Faldet skyldes primært en nedgang på cirka 10 pct. på grundforløbets anden del, skriver ministeriet.

Antallet af elever, der er startet på grundforløbets første del, hvor eleverne kommer direkte fra grundskolens 9. eller 10. klasse, er på niveau med tidligere år.

Ifølge børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) er der brug for mange flere faglærte til den grønne omstilling.

- Derfor er jeg rigtig glad for, at regeringen med finanslovsforslaget lægger op til at investere 900 mio. kr. årligt i erhvervsuddannelserne.

- Senere på året vil vi sammen med Folketingets partier se på, hvordan vi bedst får de penge ud at leve, så vi sikrer høj kvalitet på uddannelserne rundtom i landet, siger han i pressemeddelelsen.

Ifølge Kasper Munk Rasmussen, der er chefkonsulent i SMVdanmark, er de nye tal dybt bekymrende.

- De viser, at vi i år sætter bundrekord i optag på erhvervsuddannelserne sammenlignet med de seneste otte år. Og faktisk er udviklingen langt værre, hvis man ser på, hvor mange der startede for to år siden, siger han.

SVM-regeringen har afsat 900 mio. kr. årligt til området. Det indfases frem mod 2030. Det er en del af forslaget til næste års finanslov og svarer til et løft på cirka 10 pct. i 2030 i forhold til sidste år.

Sidste år skrev 250 lærlinge og nyuddannede under på et fælles opråb, hvori de berettede om alt for dårlige forhold på erhvervsuddannelserne.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.118