23948sdkhjf

DKs største spærproducent belønnes for investeringsmod

Inflation og en Ukraine-krig har ikke slået Palsgaard Spær ud af kurs, og det belønnes af BDO og Spar Nord

Palsgaard Spær er Danmarks største og ældste spærfabrik med 125 års erfaring i træ- og spærkonstruktioner, og virksomheden har netop modtaget årets Succesvirksomhedspris. 

Prisen uddeles hvert år af Spar Nord og BDO til de små og mellemstore danske virksomheder, der over en femårig periode har haft størst succes målt på en række parametre.

Morten Nørup Isaksen er kundechef hos Spar Nord Herning, og han begrunder pristildelingen til Palsgaard Spær med virksomhedens evne til at fastholde et langt sejt træk samtidig med, at virksomheden har formået at vokse kontinuerligt.

Modige investeringer

- Palsgaard Spær har satset benhårdt på digitalisering og automatisering ved eksempelvis at investere i nye robotanlæg til deres produktion. Virksomheden har foretaget store investeringer, hvor andre måske ville tøve. Deres evne til at turde udvikle sig, selvom markedet overordnet set har været nedadgående, er opsigtsvækkende, og blandt andet derfor har de fortjent erhvervsprisen, siger Morten Nørup Isaksen i en pressemeddelelse.

Hos Palsgaard Spær er Tobias Smith administrerende direktør, og han mener, at virksomhedens resultater er kommet, fordi virksomheden har haft fokus på automatisering, digitalisering og forbedringskultur.

- Denne pris er også et synligt bevis på, at vi er lykkes med vores overordnede strategi, som i korte træk handler om, at vi hele tiden vil udvikle os og optimere vores processer. At vi satser benhårdt på digitalisering af alle vores processer og ikke mindst, at vi har en grundlæggende forbedringskultur i virksomheden. Vi vil gøre vores bedste, og selv når det går godt, vil vi gerne gøre det endnu bedre, siger Tobias Smith.

Opkøb har styrket forretningen

Palsgaard Spær er en del af den træbaserede koncern Nordic Wood Industries, og koncernens forretningsfokus er at gøre det så nemt som muligt at bygge i træ.

Virksomheden har afdelinger seks steder i landet med hovedkontor i Hampen i Midtjylland og beskæftiger alt fra produktionsmedarbejdere til tekniske designere, konstruktører og ingeniører.

- Hen over de seneste år har vi fokuseret på at opkøbe flere virksomheder herunder blandt andre Ugilt Spær og Roust Spær, og vi har nu specialister inden for alle typer spærprojekter i hele landet. Det har også betydet, at vi løbende har fået endnu flere nye, dygtige medarbejdere, som kommer med deres perspektiver på tingene, hvilket gør, at vi hele tiden kan udvikle os, lyder det afsluttende fra Tobias Smith.

PALSGAARD SPÆR A/S
Regnskabsår 2022 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 436,2 - -
Bruttofortjeneste 195,1 183,1 118,4
Resultat af primær drift 62,1 59 208
Resultat før skat 61,0 60,5 22,9
Årets resultat 46,7 47,8 18,4
Balancestatus 247,9 188,9 122,6
Egenkapital 114,8 97,4 63,3
Antal ansatte 248 230 191
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093