23948sdkhjf

BUM!: Lille sønderjysk træemballagefabrik nupper Gazelle-pris nummer fem

I Føvling mellem Vejen og Esbjerg ligger en lille virksomhed, som nægter at være en dårlig forretning

I Føvling laver Dansk Eksport Emballage ApS trækasser og paller. Virksomheden beskæftiger 29 medarbejdere, og hvis de alle kommer fra Føvling, så beskæftiger den lille emballageproducent 15 pct af byens befolkning på 209 indbyggere.

Opsigtsvækkende er det, at Dansk Eksport Emballage ApS for femte gang i alt og for fjerde gang i træk har fået en Gazelle-pris. Gazelle-prisen bliver uddelt af Børsen til de virksomheder, som oplever de største vækstspring. Når man over en måleperiode på fire år fordobler omsætningen, så får man en Gazelle-pris, hvis driftsresultatet i perioden er positivt.

Endnu bedre, når man fire gange i træk har fået Børsens pris, så får man status af Marathon Gazelle. Og det har emballage-producenten fra Føvling således også opnået.

DANSK EKSPORT EMBALLAGE ApS
Regnskabsår 2022 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 12 10 8
Resultat af primær drift 3 1,2 0,6
Resultat før skat 3 1,1 0,4
Årets resultat 2,3 0,9 0,3
Balancestatus 18 12,6 7,5
Egenkapital 2,5 2,1 1,2
Antal ansatte 28 30 20
Kilde: CVR

Årsagen til den seneste Gazelle-pris tilskriver virksomhedens medejer og direktør Hardy Vølund, at man har indkøbt en palle-robot i forbindelse med den øgede covid-efterspørgsel.

- Årsagen til, at vores omsætning er steget, er en satsning på fremstilling af paller. Vi har altid lavet lidt paller, men mest kasser til emballage. Da der pludselig manglede paller på det danske marked under krisen for et par år siden, valgte vi at skrue op for produktionen og investerede i en palle-robot, så vi kunne øge produktionen uden at skulle ansætte flere folk, siger direktør og medejer Hardy Vølund til Jydske Vestkysten i anledning af modtagelsen af prisen.

- Det lykkedes os at åbne nye markeder med pallerne, og det har derfor vist sig at være en rigtig god beslutning. Det er det, vi nu kan se resultatet af med den fjerde gazelle-pris. 

Også hæder fra landbrugsmastodont

Da Wood Supply fanger Hardy Vølund på en telefon, står han i en lufthavn, og han kan knap nok få ørenlyd. Men Vølund får fortalt, at man i Føvling er mindst lige så stolte over, at man i år er blevet udpeget til bedste leverandør af Kverneland blandt 60 andre leverandører til koncernen.

- Vi har været oppe mod ret store virksomheder på europæisk plan, fortæller Hardy Vølund til Wood Supply.

Kverneland er en stor, international leverandør af landbrugsredskaber, og virksomheden er i dag ejet af japanske Kubota, som udover landbrugsmaskiner er kendt for overlegen dieselteknologi.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063