23948sdkhjf

Dansk møbelkæde udvider i Norge

Illums Bolighus åbner sjette norske butik i forstaden Sandvika i udkanten af Oslo

Fem butikker har Illums bolighus i Norge, og lige om lidt har bolighuset seks. I Sandvika Storcenter 13 kilometer vest fra Oslos centrum åbner Illums en ny butik.

I forvejen har Illums Bolighus to butikker i Oslo. En i Glasmagasinet i Oslos centrum kun et stenkast fra Stortinget, og en i Vikaterrasen bag Oslos koncerthus. Derudover har bolighuset også afdelinger i Trondheim, Stavanger og Bergen.

- Hovedårsagen til at vi kommer hertil (Sandvika, red.), er et godt kundegrundlag, og det er kunder med købekraft, og mange kender vores koncept. De er interesseret i design og kender vores mærker. Vi vil nå en stor kundegruppe i Sandvika Storcenter, siger Aasen Seyffarth til handelswatch.no. Seyffarth er landechef for Illums Bolighus i Norge.

Den nye butik bliver 2100 kvadratmeter stor. I Norge har man kæmpet med betydelig inflation, ligesom den norske krone er faldet kraftigt i forhold til den danske. Alt andet lige betyder det, at det er billigt at købe norske varer for danskere, men tilsvarende dyrt for nordmænd at købe ind dansk.

Den norske landechef frygter dog ikke en svækket norsk krone og inflationspres internt i den norske økonomi. Aasen Seyffarth mener derimod, at Illums Bolighus er ”bedre til at specialisere sig” og på den måde fastholde et relevant kundesegment.

I alt har Illums Bolighus 18 butikker fordelt på Danmark (9), Norge (5, snart 6), Sverige (3) og Tyskland (1).

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11