23948sdkhjf

Fysiske møder sikrer gode match hos modulbyggere

For søstervirksomhederne ABC Pavilloner og Concept Living har karrieremesser vist sig at være en god vej til praktikantrekruttering

Kemi kan være svær at fornemme på papir. Det gælder også, når det kommer til matchet mellem arbejdsgiver og arbejdstager, og derfor har søstervirksomhederne ABC Pavilloner og Concept Living de seneste to år deltaget på VIA University Colleges karrieremesser i jagten på bygningskonstruktørpraktikanter.

På karrieremesserne mødes professionshøjskolens studerende og de deltagende virksomheder, og ifølge de to Engesvang-baserede modulbyggere er der kommet flere vellykkede praktikforløb ud af de fysiske møder.

– Hos ABC Pavilloner og Concept Living prioriterer vi deltagelsen på VIA’s karrieremesser højt, da vi kan se, hvor meget det giver i forhold til at finde kvalificerede kandidater til vores praktikpladser, udtaler Kjeld S. Facius, direktør i de to virksomheder, i en pressemeddelelse.

Ifølge ham er setuppet til gavn for både virksomheder og studerende.

– De studerende får et indtryk af, hvem ABC Pavilloner og Concept Living er som virksomheder, hvilket er meget givende, da langt fra alle kender til os på forhånd. Derfor har flere på forhånd ikke overvejet muligheden for at søge en praktikplads uden for de større byer som Aarhus og Herning. Samtidig er det meget lettere at fornemme, om der er god kemi mellem os og den enkelte studerende, siger moduldirektøren.

Øgede motivationen

En af de praktikanter, som ABC Pavilloner har rekrutteret gennem virksomhedens deltagelse ved en af VIA’skarrieremesser, er Rune Lajgaard fra Silkeborg. Den 25-årige bygningskonstruktørstuderende deltog i foråret i Company Dating og stiftede derigennem kendskab til modulvirksomheden.

– At møde ABC Pavilloner i forbindelse med Company Dating var ret udslagsgivende for mit valg af praktikplads. Under deres præsentation fik jeg et godt indtryk af virksomheden, som jeg før arrangementet ikke kendte til, fortæller Rune Lajgaard og fortsætter: 

 Samtidig var det vildt givende, at de satte ord på deres kompetencer, mens jeg omvendt blev afklaret omkring, at jeg kunne se mig selv bidrage til de udfordringer, de stod over for. På den måde kunne vi se hinanden an og forventningsafstemme, hvilket øgede min motivation for at søge praktikplads hos netop dem.

Ifølge specialkonsulent på VIA University College, Louise Skjoldager Sørensen, er ABC Pavilloner og Concept Living blot to af mange virksomheder, der har haft succes med at finde kvalificerede praktikanter på professionshøjskolens karrieremesser. Ligesom modulproducenten fremhæver hun muligheden for dialog som en væsentlig faktor i forhold til at vurdere potentialet for et godt match virksomhed og studerende imellem.

– Vi har eksempler på virksomheder i alle størrelsesordner, som på baggrund af deres deltagelse på vores karrieremesser er blevet matchet med de helt rette kandidater, hvoraf flere også efterfølgende er blevet ansat. De mange gode snakke, der opstår under for eksempel et Company Dating-arrangement, skaber grundlag for kvalificerede ansøgninger til praktikstederne, da de studerende i langt højere grad har mulighed for at spørge ind til virksomhederne og deres behov. Samtidig foregår det i uformelle rammer, hvilket tager brodden af nervøsiteten hos de studerende, lyder det fra Louise Skjoldager Sørensen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: modulbyggere
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.423