23948sdkhjf

Overskudstræ får et liv i danske designmøbler

En stor og en lille virksomhed har indgået et samarbejde om levering af overskudstræ til designmøbler

Bygma og WeCycle Furniture har indgået et samarbejde, hvor overskudstræ skal genbruges i designmøbler. Bygma leverer træet, WeCycle Furniture skaber møblerne.

- Vi er glade for samarbejdet med WeCycle Furniture. Det er med til at skabe værdi for os i Bygma og for samfundet, at vi sammen kan mindske vores ressourcespild, fortæller salgschef hos Bygma Amager Daniel Green Larsen i en pressemeddelelse.

Hos Bygma er træ enten FSC- eller PEFC-certificeret, og det har haft betydning for samarbejdet mellem WeCycle Furniture og Bygma. Didde Christiansen er ejer af den lille Lemvig-baserede virksomhed, som producerer nye genbrugsmøbler.

- Missionen for WeCycle Furniture er at være et mere miljøvenligt alternativ til de traditionelle møbler. Fra starten af har vi stillet skarpt på alle led af forsyningskæderne, hvilket har gjort, at alt træ vi bruger, er overskudstræ, siger forklarer Didde Christiansen.

- Vores træ kommer blandt andet fra Bygma, hvor det ellers ville blive frasorteret eller kasseret. Men vi går ind og bruger det i et møbel i klassisk nordisk og stilrent design, som passer ind i de fleste hjem. Samarbejdet med Bygma gør, at jeg kan få leveret overskudstræ af høj kvalitet, hvor der er styr på certificeringerne fra start til slut. For en lille virksomhed som min har det stor værdi at vide, at der er styr på dokumentationen, uddyber Didde Christensen.

Hos Bygma er man ser man frem til samarbejdet med WeCycle Furniture. Bygma har nemlig tidligere måtte kassere en del træ.

- Vi er stolte af samarbejdet med WeCycle Furniture, hvor vores overskudstræ, der normalt kasseres, opcycles til designmøbler i høj kvalitet, lyder det fra salgschef hos Bygma Amager, Daniel Green Larsen.

- Samarbejdet med Didde og WeCycle Furniture er en fantastisk mulighed for at skalere vores indsatser inden for mindskning af ressourcespildet, slutter salgschefen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093