23948sdkhjf

Entreprenør er på plads til nyt domicil i træ

Træ og biodiversitet er nøgleord i det nye hovedsæde, som Rasmus Friis A/S skal bygge til Odsherred Forsyning

Underskrifterne er sat. 

Det bliver entreprenør Rasmus Friis A/S fra København, der skal bygge et nyt domicil til Odsherred Forsyning ved Vig, som sigter efter en DGNB-guld certificering..

Den økonomiske ramme er på 110 mio. kr., og byggeriet omfatter tre bygninger i form af en administrationsbygning, et værksted og lager samt et større garageanlæg. I alt 4.275 kvm, som i fremtiden gør det muligt at samle alle medarbejdere hos Odsherred Forsyning på én fælles adresse. 

I udbudsmaterialet har der været høje krav til biodiversitet og bæredygtighed, og i projektet fra Rasmus Friis A/S har fokus været på brug af mere træ og mindre beton.

- Vi har stærke kompetencer inden for træbyggeri, og derfor bygger vi også størstedelen i limtræ, CLT og med trækassetter. Det reducerer klimaaftrykket og samtidigt forkortes byggeprocessen væsentligt med præfabrikerede moduler, fortæller Peter Hansen, afdelingschef i Nybyg i Totalentreprise i Rasmus Friis A/S, i en pressemeddelelse. 

Alle tre bygninger udstyres med lette tage i trækassetteelementer. Bygningernes lette facader konstrueres ligeledes i træelementer som præfabrikeres og monteres efter, de bærende konstruktioner er opført. 

Står klar i 2025

Det nye hovedkvarter ligger omgivet af Odsherreds kuperede natur og skal indgå og understøtte det eksisterende landskab. 

"Beplantningen vil derfor være med til at tegne virksomhedens identitet og skabe en visuel sammenhæng til bygningerne", lyder det.

Der arbejdes primært med hjemmehørende arter. Størstedelen af byggefeltet er udlagt som et ekstensivt græsareal af robuste græssorter. Ankomst- og parkeringsarealet tilplantes med lindetræer og egetræer.

Projektet påbegyndes til november og skal stå færdig sommeren 2025.

- Udbudsprocessen har været god og konstruktiv, og det er et spændende og gennemarbejdet projekt, som Rasmus Friis A/S har budt ind med. Et projekt, hvor pris og kvalitet hænger godt sammen, siger adm. direktør i Odsherred Forsyning, Fanny Villadsen. 

Kort om projektet

  • Første spadestik tages til foråret 2024, og indflytning skal ske til oktober 2025. 
  • Projektet omfatter 4.275 kvm nyt domicil og bygges efter en DGNB-guld/Hjerte
  • Der er ambitiøse krav til materialevalg, biodiversitet og bæredygtighed. 
  • Bygherre: Odsherred Forsyning 
  • Totalentreprenør: Rasmus Friis A/S
  • Arkitekt: entasis
  • Ingeniør: Lasse Ditlevsen
  • Landskabsarkitekt: Anne Stousholm Landskab
  • Projekteringsledelse: Runesten Rådgivning
  • Biodiversitet: Vildskab
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175