23948sdkhjf

Godt vinduesnyt: Ny pulje på 100 millioner omfatter vinduesudskiftning

Onsdag åbner Energistyrelsen for ansøgninger til en ny pulje på godt 100 millioner kroner.

Her kan landets boligejere søge om midler til at lave energirenoveringer i hjemmet. 

Energikonsulent Bo Halm Andersen fra Nrgi forventer en voldsom interesse for at søge puljen. 

- Der er generelt stor interesse hos danskere for at gøre deres hjem mere energieffektive, og jeg er sikker på, at den her pulje kan give det sidste skub for mange boligejere i forhold til at få sat gang i de projekter, de måske har gået og udskudt, udtaler Bo Halm Andersen i en pressemeddelelse. 

Han opfordrer til, at man sætter sig ind i kravene for at få tilskud inden en ansøgning, så ikke man går forgæves.

Det er eksempelvis kun boliger med energimærke E, F eller G, der kan få tilskud, og der må ikke være foretaget ændringer på boligen, efter energimærket er blevet udstedt.

Hvor mange penge er tildelt energirenoveringspuljen?

Ifølge Energistyrelsen er der blevet sat følgende beløb af årligt til bygningspuljen, som nu er ændret til varmepumpe- og energirenoveringspuljen:

2021: 675 millioner kr.

2022: 373 millioner kr.

2023: 320 millioner kr.

2024: 315 millioner kr.

2025: 230 millioner kr.

2026: 200 millioner kr.

Heraf går cirka 30 procent til energirenoveringspuljen svarende til omkring 102 millioner kroner alene i 2023.

Kilde: Energistyrelsen

Giver god mening

At de ikke er alle boliger, der kan få del i tilskuddet, men i stedet dem med de laveste energimærker, giver god mening, lyder det fra Henrik Sagild, der er direktør i skade i Gjensidige.

Det er nemlig de boliger, hvor selv mindre energiforbedringer vil have den største positive effekt.

- For mange boligejere er den største motivation formentlig at nedbringe udgifterne til varme, men her er det vigtigt at påpege, at bedre isolering og udskiftning af ældre vinduer også vil kunne give en enorm gevinst i forhold til et forbedret indeklima, der både vil komme huset til stor gavn, men også vil være positivt for beboernes komfort og privatøkonomi på sigt, udtaler Henrik Sagild. 

Det er anden gang inden for en måned, at Energistyrelsen åbner for en pulje for boligejerne. Varmepumpepuljen, hvor boligejere kan søge tilskud til at udskifte deres boligs varmekilde, åbnede i september måned.

Energirenoveringspuljen

Du kan få tilskud til fire typer energiforbedrende projekter, samt til et energimærke.

  1. Først og fremmest kan du søge, hvis du vil isolere eller efterisolere. Der gives tilskud til udvendig isolering af ydervægge, både lette ydervægge og massive ydervægge. Der gives også penge til efterisolering af tag, loft eller terrændæk og til konvertering af krybekælder til et isoleret terrændæk.
  2. Du kan også få tilskud til udskiftning af vinduer. Det gælder både ovenlysvinduer, forsatsrammer og facadevinduer. Vil du etablere forsatsrammer eller skifte til et vindue med en koblet ramme, kan du også få tilskud til det.
  3. Derudover kan du få tilskud til at etablere et mekanisk ventilationsanlæg med varmevinding. Der skal i forvejen enten være etableret mekanisk udsugning uden varmegenvinding, eller også skal der ikke være et ventilationsanlæg. Et ventilationsanlæg med varmegenvinding skaber udluftning i din bolig uden varmetabet, som følger med udluftning gennem døre og vinduer.
  4. Hvis du har planer om at etableret et fordelingsanlæg med vandbåret rumvarme, kan du også få tilskud til det – men ikke hvis du gerne vil skifte et eksisterende fordelingsanlæg ud med et nyt. Hvis du på nuværende tidspunkt har el-radiatorer eller el-gulvvarme, har du størst chance for at få tilskuddet.
  5. Til sidst kan du få tilskud til et eksisterende energimærke, hvis du også søger og får et tilskud et af de energiforbedrende tiltag. Du skal kunne dokumentere, at du selv har betalt for energimærkningen, det må ikke være ældre end 24 mdr. gammelt, når du søger om tilskuddet, og det skal være udarbejdet med en bygningsgennemgang. Dit samlede tilskud fra puljen skal være mellem 5.000 og 10.000 kr.

Kilde: VS Automatic

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11