23948sdkhjf

Snedkernes Efterårsudstilling fejrer Københavns arkitektur

Snedkernes efterårsudstilling åbnes den 28. oktober i Tunnelfabrikken i København

København er i 2023 udnævnt til World Capital of Architecture af Unesco, og denne udnævnelse vil Snedkernes Efterårsudstilling fejre ved at gøre opmærksom på arkitektur og møbeldesigns tætte slægtskab. Det gør sammenslutningen med en udstilling i Tunnelfabrikken, som løber fra 28. oktober til den 26. november. 

Udstillingen sammenfattes tematisk med overskriften ”A Piece for Place”, og udstillet vil være møbler, som er designet til et specifikt sted i hovedstaden.

”Årets udstilling inviterer på en arkitektonisk, stedsspecifik møbel-byvandring gennem Danmarks hovedstad, hvor 35 møbler sætter fornyet fokus på relationen mellem arkitektur og møbeldesign. Turen går til såvel gemte perler, som til velkendte bygninger og byrum i København,” skriver Snedkernes Efterårsudstilling (SE) i en pressemeddelelse.

Videre skriver Snedkernes Efterårsudstilling, at "udstillingen [vil] hylde og udforske det frugtbare møde mellem møbler og arkitekturen i København.”

Snedkernes Efterårsudstilling er udover at være betegnelsen for snedkernes store årlige udstilling også navnet på foreningen bag. SE tæller både møbelproducenter, snedkerfirmaer og møbeldesignere, og foreningen har 30 medlemmer. 

Siden 1981 har foreningen en gang årligt vist en udstilling med nye møbler, og udstillingen er under protektion af HKH Kronprins Frederik.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08