23948sdkhjf

Gulvene slår revner: Stiller millionkrav i voldgift

Gulvene på den bare syv år gamle Aabybro Skole slår revner. Og det kan blive en dyr omgang for manden, der har lagt dem.

Det skriver Nordjyske.

Siden skolen i 2016 blev bygget på to forskellige adresser, har der været problemer med de flere tusind kvm linoleumsgulve, der revner i svejsningerne.

Nu har problemerne ført til en voldgiftssag mod blandt andre den Frederikshavn-baserede gulvmontør Jul. Nielsen Entreprise, og ifølge virksomhedens eget regnskab er der rejst krav på 4,2 mio. kr. til omlægning af gulve.

Til avisen fortæller Brian Jensen, der ejer og driver Jul. Nielsen Entreprise, at der som følge af voldgiftssagen har været syn og skøn på gulvene to gange.

– Det er bekræftet, da der var syn og skøn, at vi har lagt gulvene korrekt, siger Brian Jensen.

Han mener således ikke, at hans firma kan holdes ansvarlig for, at gulvet revner i svejsningerne.

Sag med fire parter

Sagen, der er rejst af Jammerbugt Kommune, har stået på i fem år og kravene begrænser sig ikke til Jul. Nielsen Enterprise men omfatter desuden totalentreprenøren NCC samt driftsselskabet Ejendomsvirke A/S, der står for rengøringen og den daglige drift med pedelfunktioner.

Til avisen forklarer arkitekt Jens Hammer fra Ejendomscenter Jammerbugt – Vækst og Udviklingsforvaltningen at kommunen i første omgang søgte at opnå en aftale med NCC.

– Da det ikke lykkedes, rådgav vores advokat os til at gå videre med sagen til Voldgiftsnævnet, siger Jens Hammer og tilføjer:

– Gulvene opfører sig meget usædvanligt, og vi har repareret meget på gulvene.

Falder sagen ud til kommunens fordel, risikerer Jul. Nielsen Entreprise, der gik ud af seneste regnskabsår med en egenkapital på 1,7 mio. kr., en ekstraregning på godt 4 mio. kr.

– Det er træls at have sådan en sag. Men vi synes ikke, at der er noget at komme efter, siger Brian Jensen til Nordjyske.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078