23948sdkhjf

Se de nominerede til Danish Wood Award 2023

Seks nyopførte byggerier er udvalgt som potentielle modtagere af Danmarks ældste arkitekturpris, Danish Wood Award

Danish Wood Award er blevet uddelt hvert andet år siden 1958, og prisen hædrer en tegnestue, der har udvist store kunstneriske kvalifikationer, teknisk dygtighed og overbevisende anvendelse af træ, og i år er kandidaterne enten boliger eller hjemsted for kulturelle aktiviteter.

De udvalgte projekter spænder fra forsamlingshus, maritimt center og museum til hele boligbebyggelser, seniorbofællesskab og prototyper for familieboliger med et meget lavt klimaaftryk.

Prisen, der i år uddeles for 38. gang, er på 100.000 kr. og er støttet af Træinformation, Danske Byggecentre og Træsektionen i DI Byggeri. Prisuddelingen finder sted 25. oktober.

Balancen, Ry

Arkitekt: Vandkunsten A/S, Bygherre: Seniorbolig P/S

Balancen, et seniorbofællesskab beliggende i Kildebjerg, Ry, er udvalgt, fordi det i en arkitektonisk helstøbt løsning formår at integrere natur og fællesskab. 


Museet flugt, Oksbøl

Arkitekt: BIG – Bjarke Ingels, Group Bygherre: Vardemuseerne

Flugt, et museum for flygtninges historier i Oksbøl, der genanvender tidligere hospitalsbygninger med tilføjelse af en ny indskudt foyer, er udvalgt til for sit vid og store formmæssige overskud.


Halgodt, Skovshoved Havn

Tegnestue: Signe Stephensen & Christoffer Harlang Bygherre: Frank Thorup

Halgodt, som er et anderledes forsamlingshus, der danner ramme om events og fællesskab i Skovshoved havn, er udvalgt for evnen til at genfortolke traditionen og dens mest klimavenlige materiale – træet. Her er skabt en balance mellem det anonyme, håndværksbaserede byggeri og den velstuderede arkitektur.


Lanternen, Esbjerg Havn, Arkitekt: Snøhetta & Werk, Bygherre: Esbjerg Kommune

Lanternen, maritimt center i Esbjerg havn, der i én og samme bygning samler alle friluftsaktiviteter relateret til havet og som sit navn angiver troner frem i den lave horisont med havet som baggrund, er udvalgt for den stærke arkitektoniske fremtoning.


Living Places, Jernbanebyen, København

Arkitekt: EFFEKT, Bygherre: VELUX Gruppen

Living Places med prototypehusene i den nye bydel Jernbanebyen i København er udvalgt for et interessant arkitektonisk udtryk, der nøje hænger sammen med ambitionen om et lavt klimaaftryk.


Sneglehusene, Århus

Bygherre: Tækker Group, Arkitekt: BIG – Bjarke Ingels Group

Sneglehusene, der er en bebyggelse med en træbeklædt facade, har en visuel karakter af sammensatte moduler. Bebyggelsen er udvalgt for at skabe et bydelskvarter, der understøtter tæt naboskab, åbner sig mod omgivelserne og hvor en ekstra rumhøjde i leverum og den krummede facade tilføjer kvalitet.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078