23948sdkhjf

Find kameraet frem: Det gode snedkerhåndværk skal hyldes igen

Endnu engang gør Snedkersektionen under DI nu klar til at stille skarpt på det gode træhåndværk.

Med fotokonkurrencen #snedkermade, der i år løber af stablen for fjerde gang, sætter sektionen fokus på de danske snedkertraditioner og processen fra råt træ til færdigt produkt, og årets bedste billeder præmieres med dansk design.

Ifølge Snedkersektionen er det snedkererede interiør fortsat populært hos danskerne, selv i en tid hvor forbrugerne holder på pengene.

– Snedkerarbejde i høj kvalitet bliver ved med at være efterspurgt – selv i perioder, hvor økonomien er usikker og dagligvarepriserne er på himmelflugt, siger chefkonsulent i Snedkersektionen i DI Byggeri, Patrick Zaubitz i en pressemeddelelse.

– Snedkerlavet håndværk har simpelthen ramt en tendens i tiden, måske fordi designet er tidløst, smukt og holdbart. Smukt snedkerhåndværk er blevet en kilde til national stolthed, og i dette års #snedkermade sætter vi endnu engang fokus på det gode, danske snedkerhåndværk og processen fra råt træ til det færdige produkt, fortsætter han.

Noget er nyt

Med konkurrencen #snedkermade inviterer Snedkersektionen alle til at dele deres fotos og videoer af lækkert snedkerarbejde, uanset om man er professionel med mange års erfaring eller nystartet hobbysnedker. Som noget nyt i år kan man også deltage i konkurrencen ved at dele en video med #snedkermade.

– Vi vil gerne sætte ekstra fokus på processen bag det gode snedkerarbejde, og derfor vil vi også gerne se en masse flotte videoer af lækkert snedkerarbejde, siger Patrick Zaubitz.

Når konkurrencen slutter, udpeger dommerkomitéen tre vindere.

Førstepladsen vinder en smuk Y-stol af Hans J. Wegner fra Carl Hansen & Søn i sæbebehandlet bøg, mens andenpræmien er en skammel i massiv eg fra Svanel, og tredjepræmien er et skære- og serveringsbræt fra Skagerak.

Konkurrencen kører fra den 2. oktober 2023 til den 3. november 2023, og deltagelse kræver blot, at billede eller video offentliggøres på det sociale medie Instagram og hashtagges med #snedkermade.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079