23948sdkhjf

Et af Storbritanniens mest kendte træer er fældet - teenager anholdt

Et britisk træ, der blandt andet er kendt fra Robin Hood-film, blev torsdag morgen fundet fældet

Et af Storbritanniens mest kendte og elskede træer er blevet fældet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Politiet mistænker, at der er tale om "overlagt hærværk" og har anholdt en 16-årig dreng i forbindelse med sagen.

Sagen drejer sig om det såkaldte Sycamore Gap-træ i det nordlige Storbritannien. Træet, der er over 200 år gammelt, er tilsyneladende blevet fældet ved hjælp af en motorsav natten mellem onsdag og torsdag.

Sycamore Gap-træet var blandt andet med i filmen "Robin Hood: Den Fredløse", der udkom i 1991 og har Kevin Costner i hovedrollen.

Den lokale politichef Kevin Waring beskriver torsdag træet som et "verdenskendt vartegn". Det skriver det britiske medie BBC.

Han tilføjer, at ødelæggelsen af træet har "medført betragtelig chok, bedrøvelse og vrede i lokalsamfundet og flere andre steder".

Sycamore-træer kendes i Danmark som plataner.

Træet, der natten til torsdag blev fældet, stod i en lille kløft - gap på engelsk - mellem to skråninger. Det var et populært motiv til billeder.

Politichef Kevin Waring opfordrer alle lokale til at hjælpe politiet, hvis de har informationer, der kan være med til at opklare sagen.

- Jeg vil gerne bede offentligheden om at hjælpe os. Hvis I har set eller hørt noget mistænkeligt, der kan være interessant, så fortæl det til os.

- Al slags information - uanset hvor småt eller ubetydeligt det kan virke - kan vise sig at være helt afgørende for vores efterforskning, siger han til BBC.

Storbritannien kårede Sycamore Gap-træet til årets træ i 2016.

/ritzau/

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062