23948sdkhjf

Direktør for vinduesproducent bliver bestyrelsesformand i UV-virksomhed

Lyras har fundet en ny bestyrelsesformand, der skal bidrage til UV-virksomhedens kurs mod de internationale markeder.

Det bliver den administrerende direktør for vinduesproducenten Inwido Danmark, Mads Storgaard Mehlsen, der fremover skal være formand for bestyrelsen.

- Mads Storgaard Mehlsen har stor erfaring med at skalere produktion. Det er præcis det, Lyras har brug for nu. Hele verden ringer og vil høre mere om vores energi- og vand besparende teknologi, der kan erstatte de gamle CO2-tunge produktionsteknologier, siger CEO og stifter, Rasmus Mortensen, i en pressemeddelelse.

Lyras har for kort tid siden udvidet til flere lande og har planer om an entrere det amerikanske marked snart, og til det formål skal de opbygge en større produktion, og det er denne opgave, som Mads Storgaard Mehlsen som formand skal være med til at guide Lyras til.

Erfaren i byggeriet

Mads Storgaard Mehlsen medbringer erfaring fra flere år hos Inwido og som aktiv indenfor Dansk Byggeri, og han tror på potentialet i Lyras' raslyseringsteknologi.

- Lyras er en ekstremt spændende virksomhed. Den gør det, alle vi andre går og taler om - nemlig fokuserer på grøn omstilling som keyfactor. Raslysering bruger ikke bare mindre energi og vand. Det giver også færre gener for ansatte, sparer plads og nedsætter forbruget af kemikalier til rengøring. Samtidig giver teknologien sundere og sikrere fødevarer, siger Mads Storgaard Mehlsen.

Han håber, at erfaringerne fra hans baggrund i vindues- og byggeribranchen kan overføres til bestyrelsesarbejdet i Lyras.

- Jeg glæder mig til at bidrage med min erfaring fra byggebranchen, hvor det er helt centralt at kunne samle, teste og rettidigt levere præcis de elementer, som kunderne har bestilt. Det er Lyras også god til i dag. Men når produktionen skal ti- eller tyve-dobles, er et velfungerende flow endnu mere centralt. Der skal etableres en rytme, så der bliver taget effektivt over hver gang, noget er færdigt, siger Mads Storgaard Mehlsen.

Mads Storgaard Mehlsen overtager formandsstolen fra Martin Bøge Mikkelsen.

Sådan virker Lyras' UV-teknologi

  • Lyras har udviklet et anlæg, hvor UV-lys renser fødevarer og andre produkter på væskeform for bakterier, sporer, skimmel, svamp og vira. Lyras arbejder primært med mælk, men juice, soft drinks og sågar bearbejdning af blod er forretningssegmenter, som Lyras også beskæftiger sig med.
  • I anlægget ledes væsken igennem en cylinderformet spiral kaldet en coil.
  • UV-lys sendes igennem et filter, så kun bølgelængden 253,7 nanometer slipper igennem, fordi det er den, der dræber de uønskede bakterier.
  • Inde i de såkaldte coils bliver væsken slynget op ad væggens inderside, så UV-lyset igennem coil-væggen kan nå at belyse alt væsken.
  • Ifølge Lyras kan raslysering spare mellem 60 og 90 procent energi og 60 til 80 procent vand i forhold til pasteurisering.
  • Teknologien har Lyras kaldt Raslysering, opkaldt efter stifteren Rasmus Mortensen.
Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094