23948sdkhjf

Vinduesproducent: Specialopgave kan give os fordel på markedet

Sporet endte hos Krone Vinduer, da det nordjyske ejendomsselskab Wagner Ejendomme sammen med Krogh Arkitektur gik på jagt efter vinduer med indbygget ventilation til totalrenoveringen af en etageejendom fra 1905.

Ønsket var en løsning til at energirenovere ejendommen og samtidig bevare husets herskabelige udtryk med de smukke, arkitektoniske detaljer.

Til denne specielle opgave har den nordjyske vinduesproducent taget teknologi fra et velkendt ventilationsvindue og udviklet et klassisk dannebrogsvindue i træ/alu med indbygget, selvregulerende ventilation.

- Med det nye dannebrogsvindue har vi nu også en løsning, der passer til arkitekturen i ældre, herskabelige etageejendomme, som der er mange af i de store byer, konstaterer adm. direktør Kaj Bundgaard fra Krone Vinduer i en pressemeddelelse.

- Vi introducerede vores ventilationsvinduer i 2020 og mærker nu, at markedet begynder at få øjnene op for teknologien som et reelt alternativ til mekanisk ventilation. Det er vores gode samarbejde med Krogh Arkitektur et godt eksempel på, tilføjer han.

Et ventilationsvindue sikrer automatisk luftudskiftning i boligen døgnet rundt ved hjælp af ventiler i top og bund af vinduet. Om sommeren hentes luften direkte ind via ventilen i toppen. Om vinteren hentes luften ind via ventilen i bunden og stiger op igennem et hulrum mellem glaslagene, hvor den opvarmes, inden den lukkes ind i boligen. I det nye dannebrogsvindue fungerer luftudskiftningen i princippet på samme måde. Men designet er ændret for at imødekomme den udfordring, at vinduet her består af 4-6 rammer i stedet for blot en enkelt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109