23948sdkhjf

International succes: Koncern fra Ebeltoft er med i tusindvis af byggeprojekter

Tager du plads i Aarhus Letbane, sætter du dig på tekstil fra Kvadrat. Det samme er tilfældet i De Doelen Opera i Rotterdam eller i dele af Museum of Modern Art i New York og på Apples hovedkvarter i Californien.

Ja, faktisk er den danske tekstilkoncern involveret i omkring 4.000 byggeprojekter rundt om i verden hvert år, ifølge Børsen.

En del af forklaringen skal findes i firmaets tilgang til verden og design. Farver og kulør vejer tungere end afdæmpet, skandinavisk design, fortæller Anders Byriel, søn af medstifter Poul Erik Byriel og adm. direktør siden 1998:

- Men dengang jeg kom til, tog vi en beslutning om også at arbejde med designere, der ikke var danske. Vi begyndte lige så stille at bygge relationer ude i verden med designere, kunstnere, arkitekter, vævere. Vi var og er egentlig mere interesserede i, hvad du har at byde på, end hvor du kommer fra, siger Anders Byriel til Børsen.

Succesen kan ikke benægtes for Anders Byriel. 

Siden han tiltrådte som adm. direktør, er Kvadrat vokset fra cirka 70 medarbejdere og en omsætning på cirka 100 mio. kr. til nu omkring 1000 medarbejdere og en omsætning på i omegnen af 1,9 mia. kr.

I dag har tekstilkoncernen 38 showrooms i 28 lande, siden 2000 er der blevet lanceret 40 designsamarbejder, og siden 2006 har Kvadrat haft 45 samarbejder med kunstnere og kunstmuseer."

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083