23948sdkhjf

Køkkenproducent sætter klimatal på 80 procent af sortimentet

Svane Køkkenet hopper nu med på EPD-vognen og har netop sat miljøvaredeklarationer på produkter, der udgør 80 pct. af det samlede sortiment.

Dermed kan køkkenproducenten fortsat levere til de store nybyggerier, der siden januar har været underlagt skærpede krav om klimadokumentation, og ifølge sustainability manager Malene Karstoft kommer fremtiden kun til at byde på yderligere dokumentationskrav.

– EPD’er handler om indiskutable data og facts. De hjælper os og vores kunder med at kortlægge, hvilke knapper der skal skrues på for at skåne miljøet. Alle vores kunder efterspørger endnu ikke produkternes klimaaftryk, men for os er det et naturligt næste skridt i den verden, vi lever i – og det er essentielt at være på forkant, for udviklingen vil helt sikkert kræve det, udtaler Malene Karstoft i en pressemeddelelse.

Hun understreger, at dokumentationen blot er en del af en langvarig indsats, hvor Svane Køkkenet har intentioner om at skubbe til standarderne i branchen. En udmelding der bakkes op af kædedirektør Cecilia Winther:

– Vi vil gerne udfordre branchens normer, og hvad der er muligt – som vi for eksempel har gjort med Infinity, der er skabt af spånplader, som kan genbruges i uendelighed. Vi har helt klart en ambition om at flytte os markant i forhold til, hvor vi er i dag, og med Svane Køkkenets position på markedet skal vi selvfølgelig være frontløbere. Vi har valgt at prioritere vores ressourcer i at få EPD’er udarbejdet løbende, fordi vi tror på transparens. Det er vigtigt, for at forbrugerne fortsat kan have tillid til vores brand, siger kædedirektøren.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098