23948sdkhjf

Trævirksomhed skal igen på direktørjagt: Skiftet ud efter mindre end tre måneder

Der har de seneste måneder været usædvanligt godt gang i svingdøren hos Taasinge Elementer, hvor en tidligere direktør nu har indtaget topposten for en midlertidig bemærkning.

I maj meldte Birgitte Clausen ellers sin afgang fra elementproducenten og trådte ud ad døren i følgeskab med Martin Tholstrup, der gennem seks år havde titel af adm. direktør hos Taasinge Elementer.

En lille måned senere annonceredes Torben Birch som ny mand i front, men i en pressemeddelelse oplyser elementproducenten nu, at Birgitte Clausen midlertidigt genindtræder, denne gang på topposten, mens virksomheden sætter gang i rekrutteringen af en ”ny, kommercielt erfaren CEO”. Ifølge pressemeddelelsen har Birgitte Clausen i mellemtiden været en tur i Norge som konstitueret daglig leder i Taasinge Elementers norske datterselskab, RVT.

Ny mand for bordenden

Udskiftningen sker i forbindelse med udnævnelsen af en ny bestyrelsesformand, Steffen Baungaard, der er et kendt ansigt i byggebranchen. Han er tidligere adm. direktør i Huscompagniet og NCC og har de seneste år skabt sig en bestyrelseskarriere i branchen med poster hos blandt andre MT Højgaard, Arkil, Brøndum og EBK Huse. Den erfaring skal han nu bringe i spil som arbejdende bestyrelsesformand hos den sydfynske elementproducent.

– Jeg kan først og fremmest bidrage med min erfaring fra mere end 30 år i byggeriet, hvor jeg har været med til at udvikle flere succesfulde virksomheder, udtaler Steffen Baungaard og fortsætter:

– Taasinge Elementer har stærke kompetencer inden for præfabrikeret byggeri i træ, og potentialet for vækst er stort, hvis vi bliver helt skarpe på, hvordan vi styrker den kommercielle del af forretningen. Der er et stigende fokus på at bygge mere klimavenligt, og det skal vi udnytte ved at bruge vores særlige styrker til at levere lige præcis dét, som markedet har brug for.

Steffen Baungaard griber formandsstafetten efter Martin Ellis, adm. direktør i svenske Nordic Waterproofing Holding, der siden 2017 har været majoritetsejer af den danske trækoncern.

I samme ombæring har Taasinge Elementer hentet Bent Hansen ind som ny CFO. Han har i lighed med Baungaard en fortid i Huscompagniet og kommer senest fra en ansættelse i Pihl-koncernen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11