23948sdkhjf

Rekordstort hold skal kæmpe for guld til Danmark

Det bliver det største Skillslandshold nogensinde, målt på antal deltagere, når 21 af de dygtigste danske unge i 20 forskellige fag tager til Polen for at kæmpe for guld til Danmark. Skillslandsholdet stiller op for Danmark i 20 forskellige fag ved EuroSkills 2023 i Gdansk 6.-9. september

Deltagerne står overfor 22 timers intens og koncentreret præstation over tre dage, når det danske landshold skal dyste på faglige skills. 

Aldrig før har Danmark stillet med så stort et landshold. Derfor er da også en stolt formand for SkillsDenmark, Søren Heisel, der gør sig klar til at sende det rekordstore hold af håndværkertalenter afsted.

- Det viser, at vi har en stor gruppe unge med både ambitioner og talent, der gerne vil udvikle sig selv og deres fag, når vi giver dem muligheden. De unge har trænet siden DM i februar og de er helt klar til at vise Europe, hvor dygtige vi er i Danmark.

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at mange af deltagerne på landsholdet vil komme til at spille vigtige roller i forhold til deres virksomheder og vil være med til at udvikle deres brancher senere i livet. Michael Boas Pedersen, næstformand i SkillsDenmark

Lysende talenter

Skillslandsholdet er først og fremmest et forum, hvor ambitiøse unge kan udvikle deres faglighed. I SkillsDenmark håber man dog også, at landsholdet kan være med til at vise omverdenen og andre unge, hvor langt man kan komme som faglært.

- Skillslandsholdet repræsenterer det ypperste af den danske talentmasse i en lang række fag. Det har været fantastisk at følge dem under deres forberedelse og det bliver endnu mere spændende at følge dem i Gdansk, siger næstformand i SkillsDenmark, Michael Boas Pedersen, i samme pressemeddelelse og fortsætter:

- Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at mange af deltagerne på landsholdet vil komme til at spille vigtige roller i forhold til deres virksomheder og vil være med til at udvikle deres brancher senere i livet.

EuroSkills 2023 arrangeres af organisationen WorldSkills Europe, der samler skills-organisationer i 31 europæiske lande – heriblandt SkillsDenmark i Danmark. Mesterskaberne foregår i Amber Expo og Polsat Arena i Gdansk, Polen. Konkurrencedagene løber fra 6.-8. september, og vinderne afsløres ved medaljeroverrækkelse om aftenen den 9. september.

Danmark er vært for europamesterskaberne i 2025, der skal afholdes i MCH og Jyske Bank Boxen i Herning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11