23948sdkhjf

Så er det endeligt: Trækoncern overtager modulbygger

Konkurrencemyndighederne godkender salg af Scandi Byg til Nordic Wood Industries A/S

Fra option, til aftale og nu en godkendelse fra konkurrencemyndighederne. 

Fra 31. december i år er Scandi Byg A/S ikke længere en del af MT Højgaard-koncernen men Nordic Wood Industries. 

Parterne indgik tilbage i januar et forpligtende samarbejde, hvor Nordic Wood Industries - med tidligere Scandi Byg-topchef Thomas Raunsbæk i front - fik option på at købe alle aktiviteter i Scandi Byg senest den 16. oktober 2023. Den option udnyttede Nordic Wood Industries så i juli, og nu er der altså grønt lys fra konkurrencemyndighederne. 

Salgsprisen ventes at blive i niveauet 30 mio. kr. men offentliggøres først endeligt, når salget er lukket.

Det påvirker ikke MT Højgaard Holdings forventninger til 2023, "da Scandi Byg rapporteres som ophørende aktivitet og således ikke indgår i koncernens omsætning og driftsresultat", skriver MT Højgaard Holding i en offentliggjort investernyhed. 

Forventningerne - efter en justering i juni som følge af udfordringer i den internationale del af forretningen - er en omsætning i niveauet 9,0-9,5 mia. kr. og et driftsresultat på 200-225 mio. kr. før særlige poster og eventuelle værdireguleringer.

"Salget er et led i MT Højgaard Holdings strategiske fokusering på den danske kerneforretning med de 100%-ejede forretningsenheder MT Højgaard Danmark, Enemærke & Petersen og MT Højgaard Property Development. Tilsvarende sker der en kontrolleret nedskalering af aktiviteterne i MT Højgaard International", skriver koncernen videre. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078