23948sdkhjf

141 ansatte berørt - Saint-Gobain lukker dansk fabrik

En del af de ansatte på gipsplade og -loftfabrikken vil få plads i en ny salgs- og logistikorganisation

Saint-Gobain Gyproc i Kalundborg, som fremstiller gipsplader og elementer til gipslofter, lukker for produktionen, oplyser selskabet torsdag eftermiddag.

En del af de 141 medarbejdere i Kalundborg vil fortsætte i Gyproc Danmarks nye salgs- og logistikorganisation. Men lukningen vil dog betyde afsked med en række ansatte - hvor mange, det kommer til at dreje sig om, ligger ikke fast på nuværende tidspunkt.

- Vi er selvsagt utroligt kede af beslutningen om at lukke produktionen – ikke mindst fordi det betyder, at vi er nødt til at sige farvel til gode og loyale kollegaer, siger fabrikschef Søren Arens i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Rent geografisk ligger Gyproc i et område med mange produktionsvirksomheder og stigende efterspørgsel efter arbejdskraft. Vi vil i den kommende tid række ud til større arbejdspladser i Kalundborg med henblik på at hjælpe medarbejdere, som vi ikke kan tilbyde fremtidig beskæftigelse, videre i nyt job i lokalområdet.

Gyproc forventer at lukke produktionsaktiviteterne i Kalundborg senest med udgangen af 2024.

Årsagen til beslutningen om at lukke fabrikken i Kalundborg skal findes i en række forhold.

Overkapacitet og konkurrence

Først og fremmest har der i en årrække været en overkapacitet på det nordeuropæiske gipsmarked, og det har de seneste år samtidigt været stadigt sværere at drive fabrikken i Kalundborg lønsomt, lyder det blandt andet fra firmaet som fortsætter: 

"Gyproc i Kalundborg har fx været ramt af den voldsomme inflation, af historisk høje energipriser, af stigende råvarepriser og af leverance-udfordringer. Alt sammen noget, der har påvirket konkurrenceevnen i negativ retning."

- Det er en trist tid for alle os, der har vores daglige gang på fabrikken. På ledelsens vegne kan jeg love, at vi gør alt, hvad der står i vores magt, for at gøre lukningen af produktionen så skånsom som muligt for alle, understreger Søren Arens.

Flytter produktionen

I de kommende måneder vil Gyprocs ledelse i samarbejde med blandt andet de faglige organisationer, Kalundborg Kommune og jobcentre kortlægge mulighederne for at finde job til de medarbejdere, der ikke kan tilbydes fremtidig beskæftigelse.

Gyprocs ledelse vil desuden i samarbejde med medarbejderrepræsentanter sammensætte aftrædelsesordninger for de medarbejdere, der måtte blive berørt.

Gyproc-fabrikken i Kalundborg producerer også akustiklofter og -vægge under produktnavnet Gyptone. Produktionen af Gyptone akustiklofter og -vægge bliver flyttet til en anden - pt unavngiven - af koncernens eksisterende fabrikker.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078