23948sdkhjf

Lønnen udeblev: Husbåd-bygger konkurs

Tyske drømme på Falster brast

Ambitionerne var ikke til at tage fejl af, da det tyske firma Stern Hausboot placerede en ny husbåd-fabrik i Orehoved på Falster. I løbet af et år skulle produktionen nå op på 100 flydende sommerhuse om året.

Nu er firmaet, Stern Hausboot ApS, gået konkurs, skriver Folketidende.

Ejerne var de to tyskere Bernd Muckenschnabel og Stefan Bode. Førstnævnte var registeret som adm. direktør, mens sidstnævnte tidligere har været benævnt direktør for udvikling og produktion.

Selskabets første og hidtil eneste tilgængelige årsrapport, som dækker perioden fra 20. august 2022 til 31. december 2021, viser et underskud efter skat på. Balancesummen var desuden negativ med cirka 593.000 kr.

I den regnskabsperiode var der blandt andet køb af 8.000 kvm produktions- og administrationsbygning på det nordlige Falster, og opstart af produktionen i sommeren 2022.

Ved præsentationen af fabriksplanerne vurderede den lokale erhvervsorganisation, Business Lolland-Falster, at produktionen ville skabe et sted mellem 70 og 100 direkte og afledte arbejdspladser.

Lønnen manglede

Konkursbegæringen mod selskabet kom ifølge Folketidende fra blandt andet 3F's lokalafdeling Guldborgsund.

- Vores medarbejdere havde ikke fået deres løn for juli måned, og der var også knas med udbetalingen af lønnen for juni. Da måtte de vente til 20. juli, før de fik juni-lønnen. Jeg havde et møde med virksomheden tidligere i juli, hvor jeg sagde, at vi ville begære dem konkurs, hvis ikke lønnen faldt senest 20. juli, siger formand for 3F Guldborgsund, Niels Henriksen, til avisen.

Tre-fire medarbejdere på husbåd-fabrikken organiseret under 3F skulle stadig mangler løn for juli.

Ifølge CVR havde Stern Hausboot ApS otte ansatte, eller hvad der svarede til syv årsværk., i maj i år.

Stern Hausboot ApS
Regnskabsår 2020/21*
Valuta mio. DKK
Bruttofortjeneste -0,1
Resultat af primær drift -0,6
Resultat før skat -0,6
Årets resultat -0,6
Balancestatus 9,8
Egenkapital -0,6
Antal ansatte 1
Regnskabsperioden dækker 20. august 2020 - 31. december 2021
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109