23948sdkhjf

Allans tiny house klar til brug – men der er et problem

Randrusianeren Allan Jensen er klar til at bo i en gammel cirkusvogn, han har ombygget. Men den er ulovlig at bo i

Allan Jensen har i over et år bygget på sit nye, simple hjem. Et såkaldt tiny house på blot 16 kvm. Og nu er hjemmet klar. Men der er et ret essentielt problem.

Han kan ikke få det godkendt, så i princippet er det ulovligt for ham at bo fast i den gamle cirkusvogn, det skriver TV2 Østjylland.

- Problemet er, at den ikke bare må stå fast. Hver sjette uger skal jeg køre den ud på offentlig vej for så at køre den tilbage igen. Det er det glade vanvid, siger Allan Jensen til TV2 Østjylland.

Tiny house-ejeren planlægger at køre hele landet rundt med sit nye hjem.

Undervejs vil han bo på autocamper-pladser og lignende, men han må ikke opholde sig det samme sted i mere end seks uger, da vognen ikke overholder bygningsreglementets krav for huse til beboelse.

- Hvis jeg skal overholde bygningsreglementet, skal der være 30 cm isolering i væggene. Og så er der ikke noget rum tilbage, forklarer han.

Politisk opmærksomhed

TV2 Østjylland fortalte første gang Allan Jensens projekt, da han gik i gang for lidt over et år siden.

Enhedslistens boligordfører Søren Egge Rasmussen forstod dengang godt husbyggerens frustrationer over at skulle flytte rundt på sin bolig af bureaukratiske hensyn.

- Det virker jo helt absurd at blive pålagt at flytte sin bolig hver sjette uge, så det må der kunne laves om på, sagde folketingspolitikeren.

Siden er der dog intet sket, og det ærgrer Allan Jensen:

- Vi bruger så mange ressourcer, så der burde åbnes op for alternative måder at bo på. Det er tilladt at bo på en bænk, men du må ikke have et tiny house.

Socialdemokratiets boligordfører Thomas Monberg har gennem længere tid kigget nærmere på området omkring tiny houses og andre alternative boformer.

Han medgiver, at der er udfordringer, som skal løses, for at det bliver nemmere at bo i disse.

- Jeg kan godt se det problematiske i for rigide regler. For eksempel omkring isoleringstykkelse som gør det svært at lave et godkendt tiny house, siger han til TV2 Østjylland.

På vej til ministeren

Folketingsmedlemmet ser gerne, at der i højere grad understøttes projekter som Allan Jensens.

Han vil tage problematikkerne med bygningsreglementet med videre til Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

I forhold til Allan Jensens udfordringer med at bo fast et sted, som gør, at han må køre sit hjem ud på offentlig vej hver sjette uge, så er der faktisk en løsning ifølge Thomas Monberg:

- Vi kører med et forsøg, hvor man på fem pct. af vores campingpladser må bo lovligt hele året.

På nær den manglende godkendelse eller et dokument på, at hjemmet er lovligt, så er Allan Jensen meget tilfreds med det endelige resultat.

Han fremhæver den foldbare veranda på siden af vognen, spisebord og seng der sættes op af væggen og mange andre kreative løsninger.

Og så lever han med, at der blot er 16 kvm i alt og næppe plads til besøg af hele familien på en gang.

- Man skal ikke bygge et hus for hele familien, men kun til sit eget behov. Resten er bare noget, der skal støvsuges, mener han.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097