23948sdkhjf

Kæmpefugl  i træ med vingefang på 15 meter: Nu har dens skæbne sat gang i debatten

Den imponerende fugl har fået stor opmærksomhed - men nu er det snart slut

Den er blevet populær - og et hit på sociale medier; den store fugl, der står i Fjordbyen i Aalborg og skuer ud over Limfjorden.

Det var meningen at, den skulle brændes af til sankthans, noget et afbrændingsforbud dog udsatte i juni, men nu er situationen en helt anden.

- Vi sætter ild til fuglen i begyndelsen af september, siger Mikkel Munk Iversen, der i løbet af et par weekender har bygget fuglen sammen med Christian Steen Møller. De er begge sceneteknikere på Teater Nordkraft og bor i Fjordbyen.

Øv - lad den stå

Men, men, men - den beslutning, synes rigtig mange, er ærgerlig. Fuglens status som kendis på sociale medier har nemlig ført til, at mange mener, det er synd at sætte ild til den.

Fuglen, der har et vingefang på hele 15 meter og er inspireret af skarven, bliver hyldet for sin skønhed. Mange mener, den bør blive stående som et vartegn for Fjordbyen og Vestbyen - og kommentarer som "øv" og "lad den da stå" rammer holdningen meget godt.

Det er da heller ikke forbigået Mikkel Munk Iversens opmærksomhed.

- Christian og jeg betragter ikke os selv som kunstnere, men vi er da smigret over interessen, siger han.

- Det er fedt, når folk synes, at det, man har lavet, er pænt. Vi er da også blevet spurgt, om ikke man kan frede fuglen.

Smukt at slippe fuglen fri

Men makkerparret står fast på beslutningen om afbrænding - selv om den, nå ja - har fyret op under debatten på Facebook. Flere hundrede kommentarer er det blevet til i forskellige fora.

- Det har været vigtigt for os at bygge noget, der er forgængeligt. Der er noget smukt i, at vi slipper fuglen fri, så for os er det unikke, at den bliver brændt af, siger Mikkel Munk Iversen om fuglen, der primært er bygget af engangspaller og lidt gammelt spærtræ til grundkonstruktionen.

- Men interessen har da ført til, at vi har talt om at bygge noget et andet sted, noget der kan blive stående. Eller noget andre kan brænde af.

Et nyt bål næste år

Det er tredje gang, han og Christian Steen Møller bygger et spektakulært sankthansbål i Vestbyen.

Forrige år en trold, sidste år en krabbe og denne gang altså fuglen. Og de lover allerede nu, at de er klar med endnu et bål til næste sankthans.

Men først gælder det fuglen i Fjordbyen - det er lørdag 2. september klokken 21, den bliver sendt afsted på sin sidste tur.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11