23948sdkhjf

Inventarproducent køber inventarproducent

Herning-baserede Zystm har været på opkøb i det midtjyske nærområde, hvor virksomheden har overtaget 60 pct. aktierne i Ikast-baserede Dan Modul. Dermed har to mangeårige samarbejdspartnere samlet kræfterne, og Klaus Baisner, der holder fast i de resterende 40 pct. af Dan Modul, kunne ikke forestille sig et bedre match.

– Vi har haft et tæt samarbejde i mange år, og i den tid har markederne ændret sig betydeligt. Der er rigtig mange synergier, vi kan hente i fællesskab, ved det setup vi har lavet sammen nu, og for mig har det vigtige været at finde et match, hvor vi forstår hinanden. Derfor tror jeg også på, at vi kommer til at stå meget stærkere i markedet nu end vi har gjort tidligere, siger Klaus Baisner.

Mens Dan Modul har specialiseret sig i inventar til retail, kontor og byggeprojekter, har Zystm særligt fokus på inventar og indretning af hospitaler, laboratoriemiljøer og skoler, og ifølge Zystm-direktør og -medejer Michael Kudsk indvarsler ejerskiftet ikke de store ændringer på den front.

– Dan-Modul fortsætter med de forretningsområder, de har, nemlig køkken, inventar og underleverandørproduktion, og så kommer vi ind og støtter og supplerer op, fortæller han.

Søger nye folk

Særligt på komponentproduktionen og inventarproduktionen ser Michael Kudsk mulighed for at øge aktiviteten i Ikast, og for Zystm har handlen først og fremmest været et spørgsmål om at kunne give kunderne et mere helstøbt tilbud.

– Vi sidder i Zystm med mange store projekter som eksempelvis de nye sygehusbyggerier, og vi ser en tendens til, at kunderne har et ønske om komplette leverandører – en one stop shop. Det har vi bedre mulighed for sammen med Dan Modul, som leverer meget af det mere traditionelle inventar, mens vi har det mere målrettede og specielle i forhold til sygehuse og laboratorier, forklarer han.

Samtidig, fortæller Michael Kudsk, går det for tiden rigtig stærkt på fabrikkerne i både Herning og Ikast, og med overtagelsen af aktiemajoriteten i Dan Modul kan produktionerne tænkes tættere sammen, selvom de to virksomheder langt hen ad vejen kommer til at fortsætte som selvstændige enheder.

– Vi kommer til at sætte nogle nye støttefunktioner ind på kryds og tværs, og kommer blandt andet med noget support til Dan Modul på indkøbsfronten, mens de har nogle styrker, vi kan trække på den anden vej. Men vi kører videre med de to forskellige navne, og vi har ingen intentioner om at skære i staben. Tværtimod er vi i gang med at søge efter nye folk til Dan Modul, fortæller han.

På ledelsesniveau peger han på, at han og Klaus Baisner kommer til at supplere hinandens styrker, og mens Michael Kudsk særligt kommer til at fokusere på det administrative, får Klaus Baisner rollen som salgsdirektør.

– Jeg har i mange år haft mange kasketter, og nu får jeg frigivet ressourcer til det, jeg er rigtig god til, og det bliver dejligt at kunne dedikere mere tid til det jeg gerne vil, siger Klaus Baisner.

Fortsat brug for andre

Med Dan Modul overtager Zystm omkring 25 ansatte, mens staben i Herning tæller omkring 65. Den specialiserede inventarproducent tæller desuden datterselskaber i Norge, Belgien og England, der beskæftiger sig med salg og projektering, og mens andre dele af inventarbranchen synes at befinde sig i nedgangstider, beretter Michael Kudsk altså om et heftigt aktivitetsniveau.

– Vi har været igennem en periode, hvor vi oplevede, at projekter blev udskudt, og der var en tilbageholdenhed, men det er vi kommet over, så der er god damp på alle kedler nu, siger direktøren om de mange opgaver af snart sagt enhver størrelse.

– Det er klart, at sygehusbyggerierne fylder meget i øjeblikket, men vi har også meget andet at se til. Vi arbejder blandt andet i den farmaceutiske branche, hvor der er stor aktivitet, og ordreporteføljen dækker fra må medicinrum til store laboratorier, fortæller Michael Kudsk.

Derfor skal Zystms andre samarbejdspartnere og leverandører altså heller ikke frygte, at den nyerhvervede Ikast-fabrik får konsekvenser for antallet af opgaver.

– Vi har et bredt samarbejde med flere snedkerier i Danmark, og det vil vi fortsat have. Ordremæssigt er vi virkelig stigende, så Dan Modul alene kommer ikke til at øge kapaciteten i en grad, så vi ikke længere har brug for vores andre leverandører. Slet ikke, slår Michael Kudsk fast.

Vokser i porteføljen

Fremtiden forventes altså at byde på vækst for Zystm, der kom ud af regnskabsåret 2021/22 med et overskud på 10,6 mio. kr. før skat.

– I tal er det svært at sige, hvor meget vi skal vokse, men det afgørende er, at vi vokser i porteføljen som en komplet leverandør. På hospitalssiden ser vi en tendens til, at de tekniske funktioner i høj grad forsvinder, og hvor man før havde eget snedkeri og værkstedsfunktioner, vil man nu hellere tage rollen som projektleder og trække leverandører ind ude fra – derfor er det vigtigt, at vi kan levere det hele, og med det nye opsæt ser vi os selv som den komplette servicepartner, forklarer Michael Kudsk.

Samme fordel ser han på markedet for skoleinventar, hvor Zystm og Dan Modul ligeledes kan supplere hinanden og dermed tilbyde egenproduktion af en fuld portefølje, og også ifølge Klaus Baisner er det nye setup noget såvel eksisterende som nye kunder kan forvente at nyde godt af.

– Nu kan vi tilbyde noget, som mange ikke kan, fordi vi bliver en full service-leverandør. Samtidig kan vi se, at der i de kommende år kommer stadigt flere krav til underleverandører i byggeriet, ikke mindst hvad dokumentation angår, og fordi vi nu bliver en del af en større og stærkere organisation, bliver det langt nemmere for os at levere på det område også, vurderer Dan Modul-direktøren.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093