23948sdkhjf

Nyslået trædirektør: - Jeg er en succes, når jeg ser en kan-og-vil-kultur

Taasinge Elementers nytiltrådte topchef vil bygge videre på den succes, som elementfirmaet har haft de seneste år

Hektisk og intens.

Sådan beskriver Taasinge Elementers nye topchef, Torben Birch, sin start hos den store producent af præfabrikerede tag- og facadeelementer i træ, da Licitationen - Byggeriets Dagblad fanger ham til en snak på det hans fjerde dag som adm. direktør.

De seneste år har Taasinge Elementer været i gang med en omfattende industrialisering af virksomheden og hele sortimentet af træbaserede løsninger til byggeriet. Den proces skal Torben Birch fortsætte med afsæt i et CV, hvor forsyningskæder og produktionsoptimeringer tillige med byggeri og træ fylder det meste. 

Senest har han opbygget en husfabrik som adm. direktør i GMB Entreprise, og før det blandt andet været midlertidig direktør i Jakobsen Huse og logistikdirektør hos møbelproducenten Tvilum.

- Jeg kommer ind med nogle kompetencer inden for strategisk optimering af værdikæden, lyder det fra den nyslåede Taasinge-direktør, der med egne ord ”tænker mere på tværs end ned i de enkelte funktionsområder”.

Men først skal der mere ro på hverdagen og skabes resultater.

Jeg kan allerede konstatere, at vi har rigtig travlt med kernekompetencen: At producere tingene i tørvejr Torben Birch, adm. direktør i Taasinge Elementer

Og hvilke resultater skal der så skabes, hvis Torben Birch engang i fremtiden skal kalde sit aftryk på Taasinge Elementer for en succes?

- Når jeg oplever en kan-og-vil-kultur og kan se, at tingene flyder igennem systemet hurtigere og smidigere og i bedre kvalitet, så skal økonomi og alt mulig andet nok følge med, lyder det fra Torben Birch, som heller ikke er bleg for at indrømme, at det også handler om kroner og ører for de børsnoterede ejere i Nordic Waterproofing.

Blå bog: Torben Birch

Torben Birch, 54 år.

Pr. 12. juni 2023 adm. direktør i Taasinge Elementer A/S.

Uddannelse:

HD i logistik, Aarhus Universitet

Bestyrelsesuddannelse, Aarhus Universitet

Udvalgt erfaring:

CEO og COO, GMB Ejendomme, april 2022 – januar 2023

Bestyrelsesmedlem, Thylkjær & Jakobsen A/S, november 2022 – juni 2022

EBH Montøren, midlertidig CEO og COO, august 2021 – december 2021

EBH Montøren, bestyrelsesmedlem, december 2020 – december 2021

Logistikchef, Whiteaway Group, september 2016 – December 2020

Logistik- og sourcingdirektør, Tvilum ApS, februar 2011 – august 2016

For at nå dertil, gælder det ifølge Taasinge-direktøren om at få alle med på en omstillingsrejse, hvor man udvikler på de kompetencer, der allerede findes i organisationen, og få dem bredt bedre ud på tværs.

De seneste fem års tid har Taasinge Elementer arbejdet med industrialisering af sortiment og produktion. Indsatsen slog igennem i 2021-regnskab, hvor driftsresultatet var forbedret med tæt på 10 mio. kr. og landede på 5,7 mio. kr. Samtidig var et underskud på 5,5 mio. kr. før skat vendt til et plus på 3,1 mio. kr. På fabrikken på Tåsinge er der i dag cirka 80 medarbejdere, heraf 40 i produktionen.

Holder kursen

Torben Birch slår en stor streg under, at omstillingsrejsen ikke går via en omkalfatring af tilgangen til markedet og kunderne, og der er således ingen planer om, at elementfirmaet skal udvikle sig til leverandør af entrepriser.

Taasinge Elementer er leverandør og sælger projekter, så fokus for den nye direktør er output og optimering af det eksisterende.

- Derfor er vi ikke i en situation, hvor vi nødvendigvis kan planlægge ud fra så lang en tidshorisont, som hvis det var mere løbende produktion, påpeger Torben Birch om konsekvenserne af forretningsmodellen.

Udfordringen er derfor, som han ser det, at finde huller i produktionen.

- Vi skal sørge for at have ens flow i hele processen. Både i administration og produktion, lyder ordene det om det forestående arbejde.

- For at få det, skal vi sikre, at der er flere medarbejdere med samme kompetencer, og at vi i højere grad får standardiseret dele af vores løsninger, så det, man ser i forretningen, er genkendeligt og dermed hurtigt kan sættes i gang, uddyber Torben Birch.

Og gang i den - det er der - ifølge Taasinge-topmanden:

– Jeg kan allerede konstatere, at vi har rigtig travlt med kernekompetencen: At producere tingene i tørvejr.

Udfordringerne, som har ramt byggebranchen bredt og lagt en dæmper på aktiviteten, kan man også mærke hos elementfabrikken.

- Men fordi, træ og bæredygtigt byggeri fylder så meget – det er en megatrend – har vi rigtig travlt upåagtet op- og nedture.

Ros til forgængeren

Tre af Torben Birchs første fire dage hos Taasinge Elementer var sammen med forgængeren, Martin Tholstrup. Efter seks år på posten annoncerede han en – set udefra overraskende og - ordknap afsked midt i maj. Også Birgitte Clausen, der siden juni 2022 havde været en del af direktionen hos elementproducenten, forlod sin post.

Ved direktørstoppet lød der høfligheder fra alle parter, men intet konkret om årsagerne.

Torben Birch har også kun rosende ord om sin forgænger, og fortæller desuden, at Martin Tholstrup kortvarigt var inde over rekrutteringsprocessen.

Samtidig med udskiftningen af direktøren er Allan Nykær Rosenhøj udnævnt til salgschef

– Allan har overtaget dele af den aktive rolle i salgsarbejdet, som Martin Tholstrup havde, fortæller Torben Birch om sit samspil med salgschefen, der er forfremmet internt.

Med en efterspørgsel, som ser ud til at gå én vej, gælder det nu om at trække mest muligt ud af anlæggene. Ikke mindst på fabrikken i Taasinge, hvor optimeringer skal gøre firmaet i stand til at håndtere udsving i efterspørgslen.

- Vi vil blandt andet industrialisere virksomheden ved at benytte mere data og IT i vores processer samt igennem øget automatisering i produktionen, siger Torben Birch uden at komme det nærmere, hvilke automatiseringer det drejer sig om.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11