23948sdkhjf

En god idé er blevet en eksportsucces

Stig Leander har på 15 år skabt en møbelvirksomhed med eksport til 40 lande. Han modtager fredag DI Silkeborgs Initiativpris 2013.
En svigerinde, der ventede tvillinger, blev startskuddet for virksomheden Leander A/S. Stig Leander designede nemlig en unik vugge til svigerinden. Vuggen var ophængt i et enkelt punkt, og det gjorde det muligt at vugge det ene barn og samtidig holde det andet.

I dag er tvillingerne 15 år, og i takt med dem er Leander A/S vokset til at være en markant spiller på markedet for børnemøbler med eksport over hele verden. Manden bag virksomheden, Stig Leander, får derfor overrakt DI Silkeborgs Initiativpris den 24. maj 2013 klokken 10.00.

- Stig Leander har vist, at initiativ, handlekraft og mod kan bære en virksomhed frem. Med et stærkt fokus på design og kvalitet har han skabt en virksomhed, som vi kan være stolte af her i Silkeborg og som i den grad fortjener Initiativprisen, siger formand for DI Silkeborg, Peter Stampe.

Vuggen vækker begejstring hos sundhedsplejersker og fysioterapeuter, fordi den stimulerer barnets balancesans og udvikling. I dag er den ét produkt i en række børnemøbler, som alle tager udgangspunkt i barnets behov og som samtidig er fremstillet i høj kvalitet med respekt for det gode håndværk.

- I vores produktudvikling tænker vi i børnehøjde, og oplever verden gennem de små menneskers behov for tryghed og udvikling. Og alt er i spil, når vi konstant prøver at gøre tingene bedre – lige fra kvaliteten af råvarer over håndværket til det færdige design, forklarer Stig Leander om virksomhedens filosofi.

Med DI Silkeborgs Initiativpris 2013 er Leander A/S én af i alt 19 kandidater til DI’s nationale initiativpris. Den uddeles på en konference for mindre og mellemstore virksomheder i januar 2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063