23948sdkhjf

Her er åbningsdatoen for nyt Ikea-varehus i København

En længe ventet åbningsdato for møbelgiganten Ikeas nye varehus i København er nu fastlagt. 

Det bliver således onsdag 16. august, at dørene slås op til Ikea København - som får en placering klods op ad shoppingcentret Fisketorvet. 

- Vi har glædet os rigtig meget gennem lang tid til denne dag. Nu kan københavnerne glæde sig sammen med os. Vi er glade for at kunne give dem deres helt eget varehus og gøre IKEA oplevelsen mere tilgængelig for de mange mennesker i hovedstaden.

- Vi har planlagt en festlig åbningsdag og håber, at de mange københavnere har lyst til at fejre den med os, siger Mads Kristensen, der er commercial manager hos Ikea Danmark. 

Fakta om Ikea København

  • Ikea København bliver ikke helt som de andre IKEA varehuse - det ser anderledes ud og bliver i tre etager
  • Der bliver ikke tag-selv-lager, som man kender det fra de blå Ikea-huse
  • Ikea København bliver dog med både restaurant, café, bistro, genbrugsuniverset Cirkulär samt en taghavemen også et mødested midt i byen. 
  • Bygningen forventes - ifølge Ikea - at blive tilkendt den højeste score i miljøcertificeringssystemet BREEAM - nemlig Outstanding
  • Ikea opfordrer til, at kunder tager cyklen eller offentlig transport til varehuset, da antallet af parkeringspladser er meget begrænset

Han oplyser, at man har tilpasset varehuset til københavnernes foretrukne transportform, hvorfor man finder 500 cykelparkeringspladser i nærheden af varehuset. Ligesom Ikea-varehuset udbyder udlån af el-ladcykler. 

- Vi har benyttet ventetiden til at blive klogere på københavnernes stil, behov og boligdrømme. Med afsæt i den viden har vi designet varehuset med smarte indretningsløsninger, der gør hverdagen nemmere og bedre for københavnerne. Vi glæder os enormt meget til at blive en del af området og københavnernes hverdag i byen, siger han. 

Det er i øvrigt John Kristian Sørensen, der har over 23 års erfaring fra Ikea-kæden, der skal være ny varehuschef i Ikea København. Han har tidligere været varehuschef i Ikea Aalborg og Ikea Aarhus. 

Se flere billeder fra det nye Ikea-cityvarehus i galleriet nedenfor. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094