23948sdkhjf

Passerer tredje milliard og skifter ud på topposten

Efter 15 år i front gør Connie Astrup-Larsen nu klar til at takke af på topposten hos fynske Kompan. Det sker, netop som hun har præsenteret et rekordregnskab fra Odense-virksomheden, der er blandt verdens største legepladsleverandører.

Mens Kompans toplinje i fjor voksede til 3,1 mia. kr., svarende til en stigning på 31 pct., steg det primære driftsresultat (EBIT) 38 pct. til 498 mio. kr.

Ifølge selskabet selv er væksten hentet på tværs af verden og blev især drevet af de senere års produktlanceringer og en stigende efterspørgsel på bæredygtige produkter, avancerede fitnessløsninger samt individuelt designede legepladsløsninger.

– Vi eksekverer på vores flerårige strategi, hvor vi år efter år investerer mange penge i udvikling af nye produkter, styrkelse af forsyningskæden og udbygning af salgs-og distributionsnetværket med flere sælgere og bedre salgsværktøjer. Det giver igen i 2022 resultater med solid vækst i omsætning og indtjening, siger Connie Astrup-Larsen i en pressemeddelelse.

KOMPAN Holding A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 3.128,5 2.381,5
Bruttofortjeneste 1.339,7 1.047,6
Resultat af primær drift 498,3 378,2
Resultat før skat 562,9 355,9
Årets resultat 447,5 279,2
Balancestatus 2.974,1 2.488,8
Egenkapital 1.220,4 1032,100
Gns. antal ansatte 1.811 1.488
Kilde: CVR

Året blev det andet i træk, der bød på rekordindtjening og tocifret omsætningsvækst for Odense-virksomheden, der siden 2018 har føjet 60 pct. til toplinjen, mens driftsindtjeningen i samme ombæring er tredoblet.

Ny mand ved roret

Efter 15 år ved roret takker topchefen således af på toppen, når hun til august giver ansvaret videre til sin efterfølger, 45-årige Henrik Damgaard.

– Jeg er kommet til den konklusion, at det er et passende tidspunkt for mig at give stafetten videre til Henrik Damgaard, som er den helt rigtige person til at tage Kompan videre herfra, siger Connie Astrup-Larsen.

Henrik Damgaard har de seneste 5 år været Group CEO og koncernchef for Norva24 Group AB, der har hovedsæde i Oslo og er noteret på børsen i Stockholm. Han er uddannet cand.merc. fra SDU i Odense, og har tidligere arbejdet for Nestlé.

– Henrik er en dygtig, energisk, resultatskabende og ambitiøs leder, og hans værdisæt passer godt med Kompans mission om at skabe sundere og gladere samfund ved at fremme fysisk aktivitet og samvær, lyder skudsmålet fra Kompans bestyrelsesformand, Christian Dyvig, der fortsætter:

– Med sin baggrund i serviceindustrien kan Henrik være med til at sikre, at vi bliver endnu bedre til at levere, installere og servicere vores anlæg, og hans mange år indenfor salg og markedsføring af consumer products vil Kompan også få glæde af.

Henrik Damgaard vil fra 1. august 2023 udgøre direktionen i Kompan sammen med Chief Financial Officer Peter Elkjær-Larsen og Chief Supply Chain Officer Jesper Egelykke, og den nye mand på topposten ser frem til opgaven.

– Virksomheden er på en enormt spændende vækstrejse, som jeg ser frem til at blive en del af, og jeg glæder mig til at videreføre Connie Astrup-Larsens imponerende resultater, udtaler Henrik Damgaard.

For den afgående topchef er det dog ikke helt slut med legepladserne. Når hun den 31. juli fratræder posten, indtræder hun i stedet i bestyrelsen, ligesom hun fortsat vil være aktionær.

– Jeg vil dedikere mere af min tid til familie, fritidsinteresser og til at løbe en bestyrelseskarriere i gang. Kompan har de seneste 15 år udviklet sig fra en europæisk til en globalt førende virksomhed, og fra kun at levere legepladser til mindre børn tilbyder vi i dag legeplads-og fitnessløsninger til alle aldre og færdigheder. Jeg er stolt over, at vi nu har en global position og en organisatorisk styrke, så vi som thought leader kan tage ansvar for at trække vores industri i den rigtige retning og skabe mange flere sundere og gladere lokalsamfund verden over, siger Connie Astrup-Larsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11