23948sdkhjf

Gubi-grundlægger afgået ved døden

Gubi-grundlægger Bjarke ’Gubi’ Olsen er i en alder af 76 år afgået ved døden.

Det skriver møbelselskabet på Linkedin.

”Vi er dybt bedrøvede over at dele nyheden om bortgangen af Gubi Olsen, en af de vigtigste figurer i historien om dansk design og den elskede grundlægger af GUBI,” indledes opslaget.

Gubi Olsen, der oprindeligt blev døbt Bjarke Gudmond Olsen, stiftede sammen med sin hustru designvirksomheden i 1967, da han var blot 20 år gammel. Han var udlært fra Den Permanente og var i designsammenhænge kendt for sit globale udsyn og sin hang til at skubbe til grænserne og afsøge nye veje.

På Linkedin beskrives han som en livslang forkæmper for dansk design og håndværk og med et visionært kreativt sind, og hans portefølje tæller blandt meget andet den berømte Grand Piano-sofa fra 1982, der i dag produceres af AtBo. Gubi Olsen havde dog også et stærkt øje for andres design, og det var hans fortjeneste, at designvirksomheden i 1994 kunne føje Bestlite-lampen til sortimentet, efter han fem år forinden tilfældigt stødte på lampen i en københavnsk skobutik.

Gennem årene gjorde Gubi Olsen sig desuden bemærket hos blandt andre Ikea-grundlægger Ingvar Kamprad, der i 1970’erne mødte op på møbelmandens privatadresse for at overtale ham til at producere møbler for Ikea. Det blev imidlertid mødt med et nej tak fra Gubi-stifteren, der i stedet foretrak at fokusere på familievirksomheden, som han i starten af det nye årtusind overlod til sine sønner, Sebastian og Jacob Gudmund Olsen. I 2018 solgte sidstnævnte 60 pct. af ejerskabet til kapitalfonden Axcel for 1,3 mia. kr.

Ifølge GUBIs opslag døde Bjarke Gubi Olsen sidste onsdag efter kort tids sygdom.

“Selvom vi vil savne ham, kunne vi ikke være mere stolte af at bære hans navn og hans arv,” fastslår virksomheden.

LinkedIn

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079