23948sdkhjf

Designa henter kræfter udefra

Ledelsen har hentet en professionel bestyrelsesformand til virksomheden med håbet om, at han kan vende udviklingen i Designa.
Erhvervsmanden Claus Astrup-Larsen skal sammen med Designas stifter og ejer adm. direktør Henning Christensen og den øvrige bestyrelse hjælpe med at lægge de seneste års krise bag sig. Det skriver Børsen i dag.

- Vi syntes i bestyrelsen, at vi havde brug for en dreven én udefra til at hjælpe os med at kigge på det, som vi måske selv er blevet blinde overfor. Det har vi fået, og han er medarbejdende på den måde, at han er hos os i virksomheden et par dage om ugen, siger Henning Christensen til Børsen.

Den familieejede køkkenkoncern har været hårdt ramt af den økonomiske krise og halverede i 2007-2011 sin omsætning, mens det samlede tab i perioden beløb sig på 55 mio. kr. Regnskabet for 2012 foreligger ikke endnu, men ifølge direktøren har Designa i 2012 holdt den budgetterede omsætning på omkring 280 mio. kr. Han pointerer samtidig, at de første måneder i 2013 har været positive. For helåret er det forventningen, at Designa kommer ud med et plus på nogle millioner, uddyber han.

Den nye bestyrelsesformand, Claus Astrup-Larsen, har tidligere været adm. direktør i Hjem-Is og i Isabella A/S i Vejle. I dag arbejder han udelukkende som professionelt bestyrelsesmedlem og i forhold til Designa spår han eksportvejen som en mulig løsning på kriseproblemerne. I dag udgør eksport 30 pct. af den samlede omsætning, men denne andel kan sagtens blive større, vurderer han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11