23948sdkhjf

Ikea køber fransk solcellepark af dansk aktør

Ingka Investments, som er Ikeas investeringsforretning, har underskrevet en aftale med danske Obton A/S om at overtage en kommende solcellepark i Frankrig. 

Obton har udviklet rettighederne til solcelleparken og videresælger nu projektet i Ready-to-build-stadiet. Obton vil stadig fungere som rådgiver i anlægsfasen.

Anders Marcus, CEO i Obton, er glad for at kunne levere et solprojekt til en stor spiller som Ikea, der både vægter klimaet højt, men som også ser en god forretning i solenergi.

- Som en del af Obtons strategi satser vi i stigende grad på at udvikle projekter fra bunden, som derefter videresælges til enten Obtons investorfonde eller andre institutionelle investorer. Salget til Ikea viser, at vi er i stand til at udvikle og sælge attraktive projekter fra bunden. Det er ofte en lang og meget kompliceret proces, som også indebærer en betydelig risiko. Derfor skal der også lyde en stor ros til vores kolleger i Obton France, der står bag udviklingsprojektet, siger Anders Marcus.

Strategisk prioritering

Ingka Investment har en overordnet målsætning om at være klimapositiv i 2050. Købet af solprojektet Langeron har derfor været en vigtig strategisk prioritering for Ingka Investment, der blandt andet investerer massivt i vedvarende energi og tiltag indenfor cirkulær økonomi.

- Vi er løbende på udkig efter nye vedvarende energiprojekter, som vi kan investere i. Vi vil gerne gøre en god forretning samtidig med, at vi er en ansvarlig forretning, siger Peter van der Poel, Managing Director i Ingka Investments.

Solcelleparken bliver på 19,6 MW med en årlig produktion på cirka 23 GWh svarende til det årlige forbrug i 6.000 husstande. Parken, der ligger i den franske kommune Langeron, er planlagt til at gå i drift i midten af 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Træfonden sætter ny mand i front
Ny analyse: Prisen på byggematerialer sætter rekord
Inflationen i eurolandene tager endnu et dyk
Her er åbningsdatoen for nyt Ikea-varehus i København
Ny vestjysk trælastdirektør gør comeback i Stark
Spritny hæderspris: Se hvem der står bag Årets Bæredygtige Træbyggeri
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094