23948sdkhjf

Østjyder køber familieejet branchefælle

Hinnerup-baserede Furnipart har haft portemonnæen fremme og overtaget den hidtil familieejede branchefælle Vonsild, der har til huse i Knebel på Djursland.

Det oplyser de to grebsproducenter i en pressemeddelelse.

Siden stiftelsen i 2006 har Vonsild specialiseret sig i greb og knopper af træ, og med overtagelsen sigter Furnipart mod at styrke virksomheden til fremtidig vækst og sikre produktprogrammet.

– Overtagelsen af Vonsild-brandet, markerer en vigtig milepæl i Furniparts vækststrategi, og er et led i vores strategi for at udvide vores produktportefølje og styrke vores position som en af de førende leverandører af møbelgreb til køkken, bad og garderobe i Europa og resten af verden, udtaler Rasmus Byriel, direktør og majoritetsindehaver hos Furnipart.

På sælgersiden peger Vonsild-familien på, at der med østjyderne er fundet en oplagt arvtager til den 17 år gamle virksomhed.

Furnipart og Vonsild har haft et tæt samarbejde gennem mange år, og i mange tilfælde benytter vi os af de samme afsætningskanaler. I Vonsild er tiden inde til et generationsskifte, og det er for os helt naturligt at det er Furnipart, som skal føre Vonsild brandet videre, lyder det i en fælles udtalelse fra Kirsten og Hans Vonsild.

– Trægrebene gør Furniparts omfattende produktprogram komplet, og med et stærkt afsæt internationalt, og en stærk salgs- og markedsføringsorganisation, er der ingen tvivl om at Furnipart er den rette arvtager, udtaler parret videre.

Generationsskifte efter generationsskifte

Også Furnipart selv har for nyligt været igennem et generationsskifte, da grundlægger Lars Ole Hansen i fjor afhændede sin ejerandel. Dermed fik Rasmus Byriel anledning til at øge sin ejerandel til 51 pct., mens der desuden blev plads i ejerkredsen til kapitalfonden Blue Equity, der har sat sig på de resterende 49 pct.

– Vi har et enormt godt sammenfald på vores tilgang, og hvordan vi ser verden – vi er orienteret mod b2b og har fokus på godt købmandskab, kvalitetsprodukter og bæredygtighed, og efter vi i en periode har kigget os omkring, syntes vi, at det var det helt rigtige match til at videreføre virksomheden, sagde Furnipart-direktøren i juni om den nye medejer.

I samme ombæring fortalte Rasmus Byriel om fortsatte vækstambitioner og planer om yderligere udbygning af distributør- og forhandlernettet, og meget tyder således på, at Vonsild-familiens trægreb snart når endnu længere ud på de europæiske markeder.

Furnipart, der i fjor beskæftigede knapt 50 fuldtidsansatte, kom ud af året med et resultat før skat på 16,2 mio. kr., mens bruttofortjenesten lød på 66,1 mio. Hos Vonsild landede bruttofortjenesten på 6,6 mio. kr. og overskuddet på 3,9 mio. kr. før skat.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078