23948sdkhjf

Flügger om foreløbigt resultat: Utilfredsstillende

Malingkoncernen Flügger løfter nu sløret for det foreløbige og ureviderede resultat for 2022/23, der kategoriseres som utilfredsstillende.

I en meddelelse til fondsbørsen oplyser virksomheden, at det foreløbige tal for regnskabsåret viser en omsætning på 2,55 mia. kr., hvilket er i tråd med de senest udmeldte forventninger, mens indtjeningen altså skuffer. Den foreløbige opgørelse viser et EBIT-resultat på 43 mio. kr. mod det forventede 50-80 mio. kr., og Flügger, der kategoriserer resultatet som utilfredsstillende, peger på, at forklaringen skal findes i de store prisstigninger på råvarer, energi og transport samt valutaudviklingen i Norge og Sverige.

– Lige nu står vi i et markant makroøkonomisk skifte, som presser os på flere fronter. Det kommer til at tage tid, før denne situation vender, udtaler adm. direktør Sune Schnack i en kommentar, og fortsætter:

– Vi ser dog flere gode momenter, som vi tager med os ind i det nye regnskabsår. Vi glæder os først og fremmest over, at vi har taget markedsandele i Norden og i Polen de seneste 12 måneder. Samtidig har priserne på råvarer og energi været svagt faldende fra slutningen af 2022, og vores stigninger i salgspriserne begynder at slå igennem.

Flügger offentliggør den fulde årsrapport den 28. juni.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11