23948sdkhjf

Medarbejdere køber sig ud af rådgiverkoncern

Det er ikke muligt med integration af virksomheden uden at ødelægge kerne og identitet, lyder rådgiverkæmpens begrundelse for frasalget

I en rådgivningsverden, hvor tendensen går mod, at arkitekttegnestuer opkøbes af større ingeniørvirksomheder, ser man nu et eksempel på det modsatte.

Snart er Center for Bygningsbevaring i Raadvad ikke længere en del af rådgiverkoncernen WSP. 

Den 15. maj overtager medarbejderne virksomheden med fokus på bygningsrestaurering, traditionelle og bæredygtige byggematerialer og håndværksmetoder.

– Frasalget af Center for Bygningsbevaring sker i erkendelse af, at vi ikke kan integrere virksomheden fuldt i WSP uden at ødelægge kernen og identiteten i Center for Bygningsbevaring, udtaler adm. direktør i WSP, Per Christensen, i en meddelelse om opdelingen:

– Derfor er det bedre, at vi fortsætter hver for sig, men beholder det gode samarbejde og den unikke viden og ekspertise, som ligger i Center for Bygningsbevaring.

Center for Bygningsbevaring

Center for Bygningsbevarings fokusområder er bygningsrestaurering, traditionelle og bæredygtige byggematerialer og håndværksmetoder. 

Centeret har eksisteret siden 2003 og blev året efter overtaget af ingeniørvirksomheden Leif Hansen. Da Leif Hansen Ingeniører blev opkøbt af Orbicon / Hedeselskabet, fulgte Centeret med. I 2019 blev Orbicon og dermed også Center for Bygningsbevaring solgt fra Hedeselskabet og blev en del af den globale rådgiver WSP.

Centerets oprindelige navn var Nordisk Center til Bevarelse af Håndværk eller Raadvad-Centeret. Det oprindelige Center blev etableret i 1986 som en del af den daværende Fredningsstyrelsen.

I forbindelse med salget til fem medarbejdere i maj 2023 tager Centeret de to tidligere navne tilbage som binavne.

Kilde: WSP

Klar vision

Det er de fem medarbejdere Anne Lindegaard, Anders Bæhr Nielsen, Troels Søe, Lars Sigersted og Bettina Neldeberg, der er gået sammen om at overtage og drive centeret. Målet lyder kort: At styrke centerets position inden for den byggede kulturarv.

– Ud over vores eksisterende fokusområder, så har vi tillige et stort ønske om at kunne dele mere ud af vores viden, indgå i forskningsprojekter samt formidle god vedligeholdelsespraksis til almindelige husejere, siger Anne Lindegaard, der har været en del af centeret i 30 år.

Center for Bygningsbevaring vil fortsætte deres mangeårige arbejde med kerneområderne, som er kursus, formidling om traditionelle håndværk og materialer samt restaurering af fredede og bevaringsværdige bygninger.

Eksempelvis rådgiver centeret ejere af fredede ejendomme i nænsom istandsættelse med traditionelle materialer og metoder, ejere af bevaringsværdige ejendomme med istandsættelsesprojekter, der fastholder bevaringsværdierne, og kommuner med udpegning af bevaringsværdige bygninger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111