23948sdkhjf

Vinduesproducent: Brede partier hitter som aldrig før

Selvom man også hos Outline må sande, at coronaårenes vilde efterspørgsel efterhånden er dampet af, oplever vinduesproducenten, at de brede vinduespartier er populære som aldrig før.

I 2022 steg salget af hæveskydedøre og foldedøre ifølge Outline betragteligt, og til trods for et mere normaliseret marked er efterspørgslen på de brede elementer fortsat usædvanlig høj. Faktisk ligger salget af hæveskydedøre hele 30 pct. højere i år sammenlignet med samme periode sidste år, oplyser Outline i en pressemeddelelse. 

– Historisk set åbner markedet for salg af folde- og hæveskydedøre for alvor op efter påske, og især i maj måned, hvor det bliver varmere i vejret, mærker vi et stigende salg. I år er ingen undtagelse, og faktisk oplever vi lige nu, at salget af dobbeltrettede hæveskydedøre ligger hele 30 procent over niveauet sammenlignet med sidste år, siger Claus Petersen Koch, salgschef i Outline Vinduer, og fortsætter:

– Det er til trods for, at salget af vinduesløsningerne i 2022 steg blandt andet som følge af coronakrisen, og at vi i år generelt set oplever et mere stabiliseret marked efter nogle renoveringslystne år.

Ifølge Claus Petersen Koch er der således en stigende tendens til, at danske boligejere vælter vægge ned til fordel for store glaspartier, som både skaber lys i boligen og samtidig gør haven til en naturlig forlængelse af de indendørs rum.

– Under pandemien brugte vi meget tid ude i naturen og i vores haver, og danskerne har ikke lagt tanken om udendørslivet bag sig. Dog har vi ikke den samme tid til at gå ud i naturen og haven, efter samfundet er åbnet op igen, siger Claus Petersen Koch.

Han peger på, at boligejerne i stedet finder andre løsninger, der kan holde naturen tæt på – eksempelvis de store vinduespartier, der udvisker grænsen mellem inde og ude.

– Og her giver eksempelvis de dobbeltrettede hæveskydedøre nogle muligheder, da de kan produceres med en højde på op til 2,8 meter og en bredde på hele 8 meter. De kan dermed give et flot udsyn til den omgivende natur, mens de også sender masser af naturligt sollys ind i hjemmet og samtidig bidrager til at gøre haven til en naturlig forlængelse af rummet, når du trækker dørene til siden, siger Claus Petersen Koch.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095