23948sdkhjf

Milton Huse og investor vil bygge rækkehuse for milliardbeløb

Målet hedder 500 rækkehuse om året og en ledende position i Danmark

Typehusfirmaet Milton Huse etablerer sammen med den svenske ejendomsinvestor Niam et nyt joint venture under navnet Kronhusene. Det skriver virksomhederne i en pressemeddelelse.

Parterne har tidligere samarbejdet om flere projekter med Niam som køber, men de går altså nu ind i et egentligt joint venture.

Den erklærede ambition er at blive "Danmarks ledende end-to-end ejendomsselskab, som er med hele vejen fra køb af jord til at drive rækkehuse som udlejningsboliger", skriver duoen.

Positionen vil man opnå ved at kombinere spidskompetencerne som husbygger hos Milton Huse med Niams erfaring med at drive udlejningsboliger samt adgang til vækstkapital. 

Kronhusene forventer at bygge for et større milliardbeløb over de nærmeste år og vil allerede fra starten eje grunde, hvor der kan bygges omkring 1.200 rækkehuse, som vil blive DGNB Guld-certificerede. 

- Efterspørgslen efter lejeboliger er stigende, og vores ambition er inden for få år at skabe en større milliardportefølje af attraktive rækkehuse, der på den korte bane som minimum er DBNG Guld-certificerede, siger adm. direktør i Milton Huse, Erik Rehnquist, i pressemeddelelsen.

Sådan skæres kagen

Koncernen bliver ejet med 75 pct. af Niam, mens Erik Rehnquist, der er grundlægger og ejer af Milton Huse, vil eje 25 pct. sammen med sine to børn, Christina Rehnquist og Søren Rehnquist. 

Bestyrelsesformand for den nye koncern bliver Niams danske landechef, Michael Bertelsen, og Erik Rehnquist vil indtage rollen som kommerciel direktør og bestyrelsesmedlem.

Kronhusene vil ifølge parterne stå for at bygge boliger til "alle med stor vægt på sociale fællesskaber".

Direktører fra Milton

Den danske ejendomsportefølje hos Niam har i skrivende stund en værdi på cirka 7 mia. kr., hvoraf omtrent halvdelen er placeret i boliger.

Tidligere har Niam været aktiv på det danske marked for udlejningsboliger, men hidtil har investoreren ikke bevæget sig nævneværdigt ind i opførelse og udvikling. Men det skal der altså nu laves om på.

- Med dette joint venture kommer vi nu tidligere ind i værdikæden til en for os relativt lavere risiko, fordi vi kender slutproduktet og samarbejdspartneren, der i høj grad har vist, at de kan bygge velbeliggende kvalitetshuse, der er til at betale, udtaler Michael Berthelsen, Country Manager i Niam, i meddelelsen.

Direktionen i Kronhusene vil udgøres af Christian Toft som adm. direktør og Michael Hvid som økonomidirektør. De er i dag henholdsvis juridisk direktør/advokat og økonomidirektør hos Milton Huse. 

Ledelsen kommer fra start til at stå i spidsen for en organisation med omkring 30 medarbejdere fra rækkehus-divisionen i Milton Huse.

Milton Huse A/S fortsætter med at sælge og bygge parcelhuse til private.

For at realisere vækstambitionerne - og med fokus på at bygge kontinuerligt 500 nye rækkehuse om året - er parterne i det nye selskab allerede i dag på udkig efter "meget mere jord" både med og uden lokalplan og med "gode beliggenheder omkring de større regionale byer".

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094