23948sdkhjf

Parketproducent kalder på samarbejde om dokumentation

Med nye klima- og dokumentationskrav i byggeriet følger et øget krav til leverandørerne. Skønt det kræver ekstra ressourcer, er det en udvikling, man hos den fynske gulvvirksomhed Fionia Parket byder velkommen – men fra direktørstolen lyder samtidig et opråb til branchen om ikke at skyde med spredehagl, når det kommer til dokumentation og certificering.

– Enhver form for dokumentation, mærkat eller certificering kræver mange ressourcer hos leverandørerne. Det ved vi, som en mindre aktør på markedet, alt om. Lige netop derfor, er det også ekstra vigtigt for os, at vi bruger vores ressourcer bedst muligt, siger direktør Henrik Andersen i en pressemeddelelse.

Fra virksomhedens side peger man på, at træ i sig selv er et af de mest bæredygtige materialer, der kan indgå i byggeriet, men at der er stor forskel på de enkelte produkters kvaliteter, fremstillingsproces og klimaaftryk. For at sikre større gennemsigtighed i valget af byggematerialer og en potentiel mere nøjagtig klimaberegning slår virksomheden derfor nu et slag for udbredelsen af produktspecifikke EPD’er.

– Vi mener, at produktspecifikke EPD’er giver kunderne og branchen et bedre grundlag for at vælge de rigtige produkter, men det kræver en dokumentation at vælge på baggrund af. I Fionia Parket har vi påbegyndt arbejdet med at udarbejde produktspecifikke EPD’er, men vi er ikke i mål endnu, og det er hele pointen. Vi håber, at flere aktører i branchen vil samarbejde på tværs af værdikæden for en mere bæredygtig branche, siger Henrik Andersen.

Kommer alle til gode

Fionia-direktøren har arbejdet med træ i mere end 30 år, og han understreger, at man ikke bør undervurdere, hvilken markant rolle byggebranchen spiller i omstillingen til en mere bæredygtig fremtid

Netop derfor mener han, at aktører i byggebranchen i langt højere grad bør samarbejde, så ressourcerne anvendes bedst muligt og udviklingen i branchen går i den samme retning.

– Træ er ikke bare træ, og når man skal vælge det rette trægulv til et bestemt byggeri, er det helt afgørende at vurdere ud fra de rette parametre. Det handler om træsorten og byggeriets karakter, men det handler også om de bæredygtige parametre, siger Henrik Andersen og fortsætter:

– Her kræver det, at man har konkret, faktuel og sammenlignelig information. Det kommer alle til gode, hvis vi skaber et bedre grundlag for at vælge det rette produkt.

Med hjælp fra Erhvervshus Fyn og puljen SMV:Grøn har Fionia Parket indgået et samarbejde med virksomheden Better Green om LCA-analyser af virksomhedens produkter og udarbejdelsen af tredjeparts verificerede EPD-rapporter. Arbejdet med EPD-rapporterne forventes at være færdigt inden sommer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156