23948sdkhjf

Bygma sætter ny mand på finanserne

46-årige Michael Emde havde mandag første arbejdsdag som koncernøkonomidirektør i Bygma Gruppen. Dermed har byggecenterkæden sikret sig en erfaren profil, der før har haft rolle af business controller og CFO i større internationale virksomheder, ligesom han har haft ansvaret for driftsselskaber på finanssiden og beskæftiget sig med bestyrelsesrapportering inden for finans.

– Med en vis ydmyghed vil jeg sige, at jeg har god erfaring med komplekse virksomheder og med at skabe transparens i komplekse værdikæder, siger Michael Emde i en pressemeddelelse.

De seneste 10 år har han været ansvarlig for Group Finance hos juice-koncernen Co-Ro, og forud for det tæller CV’et poster hos blandt andre DHL i Bruxelles. Nu ser han frem til at bruge sine kræfter i den familieejede byggecenterkoncern, der i april kunne præsentere endnu en omsætningsrekord.

– Jeg har en kæmpe respekt for en virksomhed, der kører så godt, fastslår Michael Emde, der ikke desto mindre ser mulighed for at bidrage til den videre udvikling.

– Mit mål er at sikre en stærk økonomifunktion, hvor der er styr på kerneprocesser- og transaktioner, at være tæt på forretningen og at sætte systemer op, der skaber den nødvendige transparens, lyder ambitionen fra den nye økonomidirektør.

Fra frugtsaft til fugemasse

Og der er flere gode grunde til, at den finanskyndige erhvervsmand har valgt at skifte frugtsaften ud med fugemasse. Først og fremmest peger Michael Emde på Bygma Gruppens grønne fokus som koncernen ifølge ham formår at “koble til det gode købmandskab”.

– Jeg finder det meget interessant, at bæredygtighed er helt fremme på agendaen, siger Michael Emde, der også fremhæver trælastkædens ansvarstagen på andre områder.

– Jeg lægger også vægt på at koncernen, via sin fond, tager et samfundsansvar og udtrykker stolthed over at bidrage til det danske samfund gennem en ikke ubetydelig selskabsskattebetaling. Koncernen har en forretningsmodel der virker, en stærk kultur og en erkendelse af, at medarbejderpleje skaber gode resultater, lyder det.

Ikke desto mindre erklærer Michael Emde, der oprindeligt er uddannet cand.merc. i finansiering og regnskab fra CBS, sig klar til at udfordre måden, man gør tingene på, i den familieejede mastodont.

– Det er tidligere lykkedes mig at skabe en stærk finance business partner funktion, der sparrer med, og udfordrer de kommercielle beslutninger ved hjælp af gode analyser, og det håber jeg også jeg får mulighed for at gøre her, siger han.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094