23948sdkhjf

Erhvervsskolerne kalder manglende penge i finanslov for et selvmål

Der er ingen ekstra midler til landets erhvervsskoler i den nyligt fremlagt finanslov for 2023. Det strider imod et regeringsgrundlag, der ønsker af uddanne flere faglærte og som har grønne ambitioner, mener Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier

Mandag fremlagde regeringen finansloven for 2023. Ud over allerede aftalte udgifter rummer den flere penge til fx domstolene, aktiesparekonto og tvillingebarsel. 

Men den gemmer på intet til erhvervsskolerne, hvilket i den forbindelse fik Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, at vende tommelfingeren skuffet nedad.

Ikke overraskende er det også en finanslov, der vækker kritik fra erhvervsskolerne selv. I en nyhed på danske erhvervsskoler og -gymnasier egen side påpeger Ole Heinager, der er formand for erhvervsskoler og -Gymnasier Lederne, på det paradoksale i, at de må kigge langt efter investeringer i erhvervsskolerne fra en regering, der har proklameret at erhvervsskolerne skal styrkes markant, så flere af de unge vælger den vej.

det glæder os, at vi har en regering med hjertet det rigtige sted, men vi mangler, at der følger handling med ordene. Ole Heinager, der er formand for erhvervsskoler og -gymnasier Lederne

Og det er der brug for efter mange års besparelser på området, understreger Ole Heinager.

- Vi har brug for at styrke den faglige stolthed i vores erhvervsuddannelser og det skal starte med, at vi får løftet kvaliteten i uddannelserne. Det gælder i forhold til udstyr, materialer og underviserne, som er helt afgørende for vores uddannelser, siger han og fortsætter:

- Så det glæder os, at vi har en regering med hjertet det rigtige sted, men vi mangler, at der følger handling med ordene.

Vil hæmme grøn omstilling

Den holdning deles af Kasper Palm, der er formand for bestyrelsesforeningen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier. Han peger på, at det også er investeringer, der er streng nødvendige, hvis regeringen skal kunne eksekvere på sine ambitiøse klimamål. 

Det medfører et behov for medarbejdere med særlige kompetencer.

- Uddanner vi ikke nok til opgaven, kommer vi ikke i mål, men vil gå glip af en vigtig udvikling og grøn eksport, der netop skal sikre vores alle sammens velfærd. Derfor giver det ikke mening, at man ikke tager erhvervsskolernes udfordringer alvorligt og investerer nu, siger Kasper Palm.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078