23948sdkhjf

Brugte døre fra offentlige bygninger skal ikke længere parkeres på lossepladsen

Dørproducenten Swedoor står bag et nyt recycling-projekt, der tester muligheden for at genanvende brugte døre fra offentlige byggerier. Det skal være med til at reducere virksomhedens CO2-aftryk og samtidig sikre, at færre døre i fremtiden ender direkte på lossepladsen

I de seneste år har der i byggebranchen været stort fokus på, hvordan man kan nedbringe CO2-udledningen og ressourceforbruget ved blandt andet at genbruge materialer.

Denne udvikling gør sig også gældende hos dørproducenten Swedoor. Derfor har man netop igangsat et nyt recycling-projekt i virksomhedens afdeling i Sønder Felding, som skal øge genanvendelsen af brugte døre:

- Som virksomhed arbejder vi hele tiden på at reducere vores CO2-aftryk og øge genanvendelsen af materialer. I den forbindelse er vi ved at teste muligheden for at genanvende brugte døre, som ellers ville være endt på lossepladsen – selvom de indeholder gode materialer og har mange gode år i sig, siger Hauke Thiessen, som er salgsdirektør hos Swedoor i en pressemeddelelse.

Foruden at vi sparer på forbruget af nye materialer og energi, får vi nemlig væsentlige indsigter i, hvordan vores døre ser ud, efter de har været i brug i 10-15 år, hvilket vi kan tage med i vores videre produktudvikling Hauke Thiessen, salgsdirektør hos Swedoor

Det Swedoor helt konkret gør, er at tage gamle døre primært fra offentlige bygninger tilbage, hvorefter de på fabrikken tilfører ny beklædning, hængsler, låse og håndtag. Selvom det fortsat er tidligt i processen, ser det ganske lovende ud, fortæller Hauke Thiessen. Og gevinsterne er flere end forventet.

- Foruden at vi sparer på forbruget af nye materialer og energi, får vi nemlig væsentlige indsigter i, hvordan vores døre ser ud, efter de har været i brug i 10-15 år, hvilket vi kan tage med i vores videre produktudvikling, lyder det.

Konceptet skal skaleres

På nuværende tidspunkt omfatter Swedoors recycling-projekt døre, som kommer fra offentlige byggerier som blandt andet hospitaler og hoteller. Det betyder ifølge Hauke Thiessen, at der er helt særlige brand- og lydkrav, som dørene skal leve op til for at kunne anvendes på ny:

- Dørene, vi får ind, er alle sammen certificerede efter de gældende brand- og lydkrav, hvilket de naturligvis også skal leve op til efter, at vi har opbygget dem på ny. Derfor har vi indgået et tæt samarbejde med Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut, da de som uvildig tredjepart spiller en vigtig rolle i at få dørene testet og certificeret, inden de igen kan komme i brug.

Som virksomhed ser vi det også som en utrolig spændende udvikling, der giver nogle andre muligheder for at bytte til nyt, så færre døre bliver smidt direkte ud Hauke Thiessen, salgsdirektør hos Swedoor

Forhåbningerne er, at de for så stor succes med deres genanvendelsesproces af dørene fra offentlige bygninger, at konceptet på sigt til udvides til private forbrugere. Efterspørgslen på recyclede døre er i hvert fald derude, mener Hauke Thiessen.

- Som virksomhed ser vi det også som en utrolig spændende udvikling, der giver nogle andre muligheder for at bytte til nyt, så færre døre bliver smidt direkte ud, afslutter Hauke Thiessen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078